„Hned jsem věděl, že vystřelím pod vyrážečku,“ popsal kapitán Pleva svoji vítěznou trefu

Zveřejněno 09.02.2017 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Souboj mezi Táborem a Žďárem byl velmi vyrovnaný a nakonec se protáhl až do prodloužení. Díky Martinovi Plevovi však domácí strhli vítězství na svoji stranu, gól vstřelili jako první, a nechávají si tak doma dva body. Žďárský kapitán nám také poskytl pozápasový rozhovor.

Foto: Jan Škárka

Hned v úvodu se dostali do vedení Kohouti. Druhou třetinu si pro sebe ale urvaly Plameny a poslaly do brány dva góly. Poslední třetinu však Tábor dorovnal. „Začátek byl nemastnej neslanej. Nevím, čím to bylo, ale byli jsme nějací zastrašení a nebylo to od nás ono. Řekl bych ale, že postupem času jsme se do toho dostávali a ve druhé třetině jsme klidně mohli odskočit o pár branek. Ale už se to nepodařilo, byla to spíš taková ta tahanice a my jsme rádi za dva body,“ hodnotí průběh zápasu Martin Pleva.

Za vyrovnaného stavu se tedy přidávalo k základní hrací době dalších pět minut: „Prodloužení, to je vždycky vabank. Jak se hraje tři na tři, tak je to o jedné chybě a hned to je obrovská šance. Naštěstí tentokrát udělal chybu Tábor a my jsme to díkybohu proměnili.“

A proměnil ji dvě a půl minuty před koncem prodloužení právně žďárský kapitán týmu. „Tam zaváhali na své modré čáře, já jsem ujel a hned jsem věděl, že vystřelím pod vyrážečku. Naštěstí to tam padlo,“ komentuje svoji povedenou akci Martin.

Ten nám také ohodnotil výkon protihráčů, kteří v tabulce obsazují druhé místo: „Hrajou výborně a hlavně organizovaně. Je to asi nejvíc organizovaný tým v naší soutěži. Navíc hrají výborně dozadu, skoro nedají chyby. Ale vždycky, když s nima hrajeme, tak je to právě o těch chybách a potom se hrajou takhle vyrovnaný zápasy. A říkám, jsme opravdu rádi, že jsme to tak urvali.“

Na Plameny teď čekají už jen tři soupeři před startem play-off. První z nich bude v sobotu Havlíčkův Brod. Derby začíná v 17 hodin v brodské Kotlině. „Tak samozřejmě se na to všichni hráči těšíme a já doufám, že nás přijede podpořit spousta diváků. Snad to bude zase výbornej zápas, jako ty tři předchozí a doufám, že znovu Brod porazíme a upevníme si tu první čtyřku,“ zve fanoušky na další utkání kapitán Plamenů Martin Pleva.