Čtvrté derby Vysočiny je tady! Budou Plameny slavit výhru i počtvrté v sezoně?

Zveřejněno 11.02.2017 | ok
BK Havlíčkův Brod SKLH Žďár nad Sázavou
34., sobota 11.2.2017 17:00
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
H A V L Í Č K Ů V   B R O D – Základní část vrcholí, tři kola před jejím koncem vyjedou žďárští hokejisté na led Havlíčkova Brodu ke čtvrtému derby Vysočiny. Zápas opět slibuje atraktivní podívanou, skvělou atmosféru. Oba celky si nedarují ani centimetr ledu a o vyhrocené momenty rozhodně nouze také nebude. Třikrát z derby Vysočiny odešli vítězně Plameny, podaří se jim i počtvrté rivala porazit?

RIVALITA, NEVYŘÍZENÉ ÚČTY, ČEST, O CO PŮJDE VE ČTVRTÉM DERBY?

Od loňského roku ozdobilo druhou ligu derby mezi Plameny a havlíčkobrodskými Bruslaři. Od prvního vzájemného zápasu rivalita mezi oběma celky nadále roste a s každým přibývajícím zápasem ještě bude. Navíc, mnohým hráčům i fanouškům Bruslařů leží v žaludku tři letošní porážky. Takovému derby nebude opět chybět ani skvělá atmosféra, do Havlíčkova Brodu se chystá velice početná skupina žďárských fanoušků, která požene Plameny za čtvrtým skalpem v derby.

TŘETINA TÁHNE BRUSLAŘE

Nový kouč Roman Kaňkovský převzal havlíčkobrodský celek po posledním derby ve Žďáře. Od té doby uplynulo osm kol a ve všech zápasech se pod jeho vedením Bruslaři radovali z výhry. Osmizápasovou vítěznou sérii řídil opět hlavně Miroslav Třetina s Lukášem Endálem, který ale vynechal posledních pět zápasů kvůli zranění. Že hra Bruslařů teď stojí na Třetinovi je zcela zřejmé i podle statistik. Právě během osmizápasové vítězné série přispěl kapitán Bruslařů jedenácti brankami a k tomu přidal šestnáct asistencí.

DO ČTVEŘICE VŠEHO DOBRÉHO?

Všechna tři letošní derby ovládli žďárští hokejisté. V sedmém kole vedly Plameny před čtrnácti stovkami diváků v polovině zápasu už 4:0 a ačkoliv se Bruslařům povedlo zápas zdramatizovat, na víc to z jejich pohledu nestačilo.

7. kolo, středa 12.10.2016, SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – BK HAVLÍČKŮV BROD 4:2

První odveta na havlíčkobrodském ledě přinesla urputnou bitvu o každý centimetr ledu. Na konci druhé třetiny Plameny ustály dvojnásobné oslabení, po němž poslal do vedení hosty Kuřítko. Bruslaři srovnali s velkým štěstím až v poslední minutě základní hrací doby, ale vítězství pro Žďár zařídil v nájezdech Střecha.

16. kolo, sobota 19.11.2016, BK HAVLÍČKŮV BROD – SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 3:4sn

Zatím nejzajímavější derby a vůbec zápas v letošní sezoně byl k vidění po Novém roce. Na Bouchalky si našlo cestu téměř sedmnáct set fanoušků, které ale Havlíčkův Brod zmrazil během dvanácti minut čtyřmi přesnými trefami. V ten moment málokdo tušil, že Plameny ve zbytku zápasu Bruslaře jednoznačně přejedou a nakonec oslaví tříbodové vítězství. Zejména tuto porážku se budou v sobotu svěřenci Romana Kaňkovského odčinit a Plamenům vrátit.

25. kolo, středa 4.1.2017, SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – BK HAVLÍČKŮV BROD 5:4

BOJ O ČTYŘKU

Plameny v závěrečných třech kolech rozhodně mají o co bojovat. Cílem je skončit alespoň do čtvrtého místa po základní části, jenomže mohutně se na místo Plamenů dotahuje Kolín a Moravské Budějovice. Ve hře je i čtvrtý Nymburk. Žďárští hokejisté jsou aktuálně třetí s šedesáti body. Plameny potřebují vaši pomoc, tak neváhejte a přijeďte svůj klub a svoje město podpořit! Výjezd pořádá i fanklub, sraz je v 15.15 na vlakovém nádraží.