Plameny jedou na derby do Pelhřimova, kde se pokusí prolomit lednové venkovní nezdary

Zveřejněno 28.01.2017 | mk
HC Lední Medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
30., sobota 28.1.2017 18:00
HC Lední Medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
P E L H Ř I M O V – Třicáté kolo druhé hokejové ligy nabídne fanouškům tradiční atraktivní derby Vysočiny. Žďárská družina se vydá k říčce Bělé a s pelhřimovskými Ledními Medvědy se utká o další bodový příspěvek do tabulky. Zatímco doma Žďárští sbírají body jako na běžícím páse, venku to od nového roku nevychází a tak se dnes pokusí tuto bilanci změnit.

Vzájemné duely doprovází brankové hody

Do města rekordů se chystá také početná skupina žďárských fanoušků se zájezdem, který pořádá fanklub Plamenů Šakal Patriots. Tudíž se jak diváci, tak samotní hráči mohou těšit na skvělou hokejovou atmosféru, protože nepochybně tento duel přiláká také značné množství domácích příznivců. A není divu, vždyť zápasy těchto dvou soupeřů pravidelně přináší velmi pohledný a bojovný hokej, který tradičně okoření velký počet branek. V letošních třech utkáních jich diváci viděli již 30, což je deset gólů na zápas a to je slušná porce.

Plameny vedou na zápasy 2:1

Dva z těchto zápasů ovládli hokejisté od Sázavy, když dokázali zvítězit ve 12. kole na ledě Pelhřimova 6:8. O vítězství Plamenů se zasloužila především úvodní třetina, kdy po 17. minutách vedli hosté už 1:5. Ve 21. kole přijeli Lední Medvědi na Bouchalky a s Plameny zde dokázali držet krok až do třetí třetiny. V té však již domácí dominovali a na konci si připsali tři body za výhru 6:3. Hned v úvodu soutěže ve 3. kole se však Žďárským derby vůbec nepovedlo a po asi nejhorším výkonu letošní sezóny podlehli Pelhřimovu 2:5. A právě Pelhřimov a ještě Kolín, jsou jediní dva účastníci soutěže, kteří letos dokázali na Bouchalkách zvítězit.

3. kolo, sobota 24.9.2016, SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV 2:5 (0:3, 0:2, 2:0)

12. kolo, sobota 5.11.2016, HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 6:8 (2:5, 1:1, 3:2)

21. kolo, středa 14.12.2016, SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)

Medvědi v posledním zápase zdolali Nymburk na jeho ledě

Forma Medvědů je hodně různorodá. Nejlepší období zažili svěřenci trenéra Dvořáka v listopadu, kdy dokázali dosáhnout pěti plných (tříbodových) výher. Naopak v nedávné době se jim nedařilo a šňůru tří porážek v řadě zastavili až tuto středu, kdy trochu překvapivě zvítězili na ledě letos výborného Nymburku (4:6), čímž pomohli Žďáru v posunu na třetí příčku tabulky. Domácímu celku aktuálně patří sedmé místo s dvanáctibodovou ztrátou na Plameny.

Od ledna se Žďáru na soupeřových hřištích nevede vůbec dobře

Lední Medvědi budou chtít pochopitelně navázat a potvrdit středeční úspěch a proti tomu bude směřovat snažení týmu vedeného Michalem Konečným, který se bude snažit vybojovat první letošní body z ledu soupeře, což je disciplína, která se jeho svěřencům od Nového roku zatím nedaří. Ve třech zápasech v cizím prostředí třikrát prohráli a dokázali v nich vsítit pouze jedinou branku.

Sledujte utkání na onlajnech ev. na facebooku

Pokud nepojedete společně s „Šakaly“ podpořit Plameny přímo do Pelhřimova, můžete průběh zápasu, který začíná v 18:00, sledovat prostřednictvím tradičního onlajn přenosu. My se vám opět pokusíme, pokud to podmínky dovolí, přinášet živé vstupy přímo ze stadionu. Sledujte náš facebookový profil.