Plameny dnes zahájí závěrečnou čtvrtinu v Moravských Budějovicích

Zveřejněno 21.01.2017 | Ondřej Krásný
HC Moravské Budějovice 2019 SKLH Žďár nad Sázavou
28., sobota 21.1.2017 17:00
HC Moravské Budějovice 2019 - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
M O R A V S K É   B U D Ě J O V I C E – Druhá hokejová liga měla po třetí čtvrtině týdenní pauzu a dnes vstoupí do závěrečného dějství základní části. Žďárské hokejisty čeká cesta na jihovýchod Vysočiny k derby s moravskobudějovickými Žihadly. Plameny se budou muset poprat nejen se silným soupeřem, který je obzvláště v domácím prostředí velmi nebezpečný, ale také se svým chřipkovou epidemií zdecimovaným kádrem.

Žihadla postupem času otupěla

Začátek sezony Moravským Budějovicím vyšel náramně. Až do patnáctého kola, tedy těsně před polovinou základní části měla Žihadla na kontě pouze tři porážky. Zdálo se, že Moravské Budějovice budou útočit po návratu do skupiny Střed na nejvyšší příčky, jenomže poté začínalo přicházet porážek více a propad tabulkou byl viditelný.

Od již zmiňovaného patnáctého kola až do minulé soboty totiž Moravské Budějovice vyhrály pouze dva zápasy, jeden navíc až v prodloužení. Zbylých devět utkání svěřenci Augustina Žáka prohráli, ale mají ještě k dobru zápas s Vajgarem. Ovšem poslední utkání vyšlo Žihadlům skvěle a na domácím ledě smetli favorizovaný Nymburk 5:1.

Aktuálně jsou Moravské Budějovice na šestém místě, s dvoubodovým náskokem na sedmý Pelhřimov a čtyřbodovou ztrátou na pátý Kolín, ale právě s jedním zápasem k dobru, který by měly zvládnout. V průběhu sezony, zejména na jejím začátku se ale Žihadla pohybovala kolem druhého místa tabulky, teď bojují o co nejvýhodnější pozici pro play-off, přičemž ani boj o elitní čtyřku není ztracen.

Nejostřejší Žihadla

Významnou pomocí Budějovickému týmu v boji o vyšší příčky, je určitě návrat Lukáše Havla po určité pauze, jenž je v přepočtu na zápas suverénně nejproduktivnějším hráčem Žihadel. Ve čtrnácti zápasech si připsal čtrnáct gólů a stejný počet asistencí, což při osmadvaceti kanadských bodech znamená téměř dva body na zápas. Není to však jen on, kouč Žák se může spolehnout na další opory, mezi něž bezesporu patří například Roman Mikeš (35/13+22), Lukáš Nováček (34/15+19) nebo Ladislav Rytnauer (33/14+19).

Vzájemné zápasy pro domácí

Plameny otevřely se Žihadly novou druholigovou sezonu. V září žďárští hokejisté pokřtili nové černé dresy výhrou a do sezony vstoupili správnou nohou. Moravským Budějovicím se podařilo Žďáru tuto porážku oplatit na začátku druhé čtvrtiny, kdy Žihadla předváděla skvělé výkony a byla prozatím ve své nejlepší letošní formě. Ve třetím vzájemném duelu se Plameny lehce trápily, měly velké množství šancí, ale nakonec se musely spokojit s dvěma body po výhře v prodloužení.

1. kolo, středa 14.9. 2016, SKLH Žďár nad Sázavou –HC Moravské Budějovice 2005 4:2

10. kolo, středa 26.10. 2016, HC Moravské Budějovice 2005 – SKLH Žďár nad Sázavou 3:2

19. kolo, sobota 3.12. 2016, SKLH Žďár nad Sázavou – HC Moravské Budějovice 2005 2:1pp

Sledujte utkání na onlajnech ev. na facebooku

Pokud nepojedete společně s „Šakaly“ podpořit Plameny přímo do Moravských Budějovic, můžete průběh zápasu, který začíná v 17:00, sledovat prostřednictvím tradičního onlajn přenosu. My se vám opět pokusíme, pokud to podmínky dovolí, přinášet živé vstupy přímo ze stadionu. Sledujte náš facebookový profil.