Bouchalky čeká ve středu třaskavé derby prvního s druhým

Zveřejněno 03.01.2017 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
25., středa 4.1.2017 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Plameny mají za sebou úžasný závěr roku ozdobený devítizápasovou vítěznou šňůrou, která vyvrcholila parádním posledním zápasem roku proti Kolínu. Liga však pokračuje hned po novém roce a již ve středu se Konečného družina pokusí zaokrouhlit sérii výher na deset. Nebude to však snadné, do cesty se jim postaví lídr soutěže a největší regionální rival BK Havlíčkův Brod.

Šlágr kola - derby prvního s druhým

I dlouholetí pamětníci budou muset lovit hodně hluboko v paměti při hledání vzpomínky na to, kdy naposledy mohli vidět na Bouchalkách žďárský tým v zápase prvního s druhým týmem tabulky. V roli lídra se představí BK Havlíčkův Brod, což není žádné velké překvapení. Vedení klubu hned po skončení loňské sezóny vyhlásilo jasný cíl, kterým je postup do WSM ligy. A nutno říci, že se jim zatím daří tento scénář naplňovat. Po většinu času patří Bruslařům vedoucí příčka a o body přichází jen sporadicky.

Za určité zaváhání, lze snad považovat jedině závěr roku, kdy Brodští poprvé v sezóně prohráli dva zápasy za sebou. Podotýkáme, že dva zápasy na ledě, jelikož utkání s Českými Budějovicemi vyhrál tým z Kotliny pouze „na papíře“ poté, kdy se David Servis nemohl k zápasu dostavit a tak byl kontumován 5:0 ve prospěch Havlíčkova Brodu. O to však lze očekávat větší snahu Bruslařů o návrat na vítěznou vlnu.

Plameny se díky úspěšné sérii, která čítá devět vítězství v řadě a třináct zápasů bez porážky v základní hrací době, vyhouply na druhé místo druholigové tabulky a na vedoucí Havlíčkův Brod ztrácí pět bodů, ale mají odložený zápas s Táborem k dobru.

Plamenům se letos na Bruslaře daří

Dosavadní letošní bilance však hovoří jasně ve prospěch Plamenů. V sedmém kole dokázali Žďárští porazit Bruslaře 4:2, když na domácím ledě vedli po dvou brankách Malce a po jedné Kuřítka s Benešem již 4:0. Endál a Voříšek pak již dokázali jen snížit na konečných 4:2. Na úspěchu měl také velký podíl výborný výkon brankáře Milana Řehoře, což hodnotil i trenér Konečný: „Bylo to podpořené zezadu Milanem Řehořem, který nás fantasticky podržel a dodal mužstvu klid.“ Tato výhra tehdy sesadila Havlíčkův Brod z čela tabulky.

7. kolo, středa 12.10.2016 SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - BK HAVLÍČKŮV BROD 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)

Bruslaři se na trůn však záhy vrátili a tak Plameny v 16. kole znovu nastupovaly proti lídrovi soutěže a tentokrát na jeho ledě v Kotlině. Ale i zde tahali Brodští za kratší konec a hosté dlouho sahali po tříbodovém vítězství v základní hrací době, když po dvou gólech Kuřítka a jednom Bureše vedli 3:2. Padesát sekund před třetí sirénou se však podařilo Přidalovi vyrovnat. Zápas pak dospěl až do samostatných nájezdů, které díky trefám Střechy a Kaňky ovládli Žďárští.

16. kolo, sobota 19.11.2016 BK HAVLÍČKŮV BROD - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 3:4sn (1:1, 1:2, 1:0 - 0:1)

Bruslaři mají nového trenéra

V závěru roku muselo vedení Bruslařského klubu řešit jednu nečekanou komplikaci. Dosavadní trenér Aleš Totter, který řídil „A“ mužstvo od loňské sezóny a měl být tím lodivodem, který vrátí Brodský celek zpět do prvoligových vod, dostal nabídku z WSM ligy, konkrétně z Mostu, kterou přijal a v Kotlině tak museli hledat jeho náhradu.

Jméno nového kouče oznámil klub hned po Novém roce a stal se jím Roman Kaňkovský, jenž je paradoxně spjatý s v Brodě hodně nepopulární Jihlavou. Nový šéf lavičky však převezme tým až po středečním zápase ve Žďáře, ve kterém povede Bruslaře prozatímní trenér Ladislav Fixa, jenž bude následně Kaňkovského asistentem. „Tým si převezme na čtvrtečním tréninku. Nechtěli jsme zasahovat do středečního zápasu ve Žďáru, který má připraven Láďa Fixa,“ vysvětlil předseda Bruslařského klubu David Kozlík st. aktuální situaci pro klubový web.

Romana Kaňkovského si žďárští fanoušci mohou pamatovat jednak z jeho bohaté a úspěšné hokejové kariéry v jihlavské Dukle, ve Zlíně a nakonec ve Znojmě, ale také ze střídačky brněnské Techniky, kterou vedl v posledních letech.

Brodský tým táhnou hvězdná jména

Tým z brodské Kotliny asi není třeba nějak zvlášť představovat. Jména hlavních tahounů mužstva jsou notoricky známá a tak nikoho nepřekvapí, že týmovým statistikám vévodí čerstvý třicátník Lukáš Endál (45/18+27) a o jediný bod zaostává o šest let starší Miroslav Třetina (44/13+31). Mezi obránci kraluje čtyřiadvacetiletý Tomáš Semrád (28/9+19).

Jmenovaní hráči navíc vévodí nejen týmovým statistikám, ale také statistikám celé soutěže, kde jim patří první příčky v kategorii nejproduktivnějších hráčů, obránců i nejlepších střelců. Výraznými oporami svým spoluhráčům jsou pak oba brankáři Čeněk Novák a Michael Panec.

U toho nesmíte chybět

Všechna výše uvedená fakta jsou tou nejlepší pozvánkou na tento zápas. Derby s největším rivalem, první s druhým, vítězná šňůra Plamenů… to jsou jen některé z nich. K tomu je nutné přidat vysokou hokejovou úroveň, která zápasy obou soupeřů doprovází, navíc před skvělou atmosférou a bouřlivou kulisou v zaplněném hledišti. Tohle by si skutečně neměl nikdo nechat ujít…

Přijďte včas - Předprodej vstupenek a posílené parkoviště

Vzhledem k omezenému počtu pokladen, lze předpokládat, že před začátkem utkání se budou u pokladen tvořit fronty. Proto doporučujeme návštěvníkům zápasu, aby si vstupenky zakoupili buď v předprodeji, který bude probíhat v prodejně hokejových potřeb „SOBISPORT“, (vedle hlavního vchodu na ZS (otevírací doba je 9:30 -12:00, 13:00 - 17:00), nebo s větším předstihem před začátkem zápasu. Pokladna bude otevřena od 16:00.

Kromě standardního parkoviště přímo před zimním stadionem, budou parkovací plochy posíleny o prostor autocvičiště za rychlobruslařským oválem. Další možnosti parkování jsou k dispozici na parkovišti před Domem kultury a na parkovišti před fotbalovým stadionem (viz mapka).

Vybavte se ve Fanshopu

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Nově přibyly populární červenobílé kšiltovky v dětské velikosti. V sortimentu je celá letošní kolekce „Hoříme hokejem“ včetně oblíbených náramků. V nabídce najdete parádní značková trička, nové šály, kšiltovky, propisky, řehtačky, přívěšky a další pěkné věcičky. K dispozici jsou také nové dresy přímo k zakoupení nebo na objednávku s vlastním jménem a číslem.