Milan Řehoř: „Od toho jsem tam, abych mančaft podržel, tým zase musí pomoct mně a pak to šlape.“

Zveřejněno 29.11.2016 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V sobotním mistrovském utkání se Plameny střetly s týmem NED Hockey Nymburk. Domácí skvadra předvedla perfektní výkon, čímž také potvrdila místo v první polovině tabulky. Po dalším vyhraném zápase je to již sedmé utkání v řadě, ze kterého si Plameny odnášejí body do své pokladničky. Žďárskou výhru okomentoval nejlepší hráč zápasu a žďárský gólman Milan Řehoř.

Foto: René Rámiš

Již začátek byl z obou stran velmi bojovný, oba celky měly krásné akce, ale lépe se jich zmocnit dokázali domácí. První dvacetiminutovka skončila výsledkem 3:0 a ve druhé přidaly Plameny ještě gól navíc. V poslední třetině hosté začali utkání komplikovat, protože přišly jejich první góly a tuto část zápasu vyhrál Nymburk 2:3. Celkový výsledek duelu už ale Středočeši zvrátit nedokázali a na výsledkové tabuli po šedesáti minutách svítilo 6:3. „Tak se nám konečně povedlo za stavu 3:0, abychom z toho neudělali tak velký drama a dohráli jsme to v klidu a s perfektním nasazením. Takže si myslím, že ty tři body jsou zasloužené,“ poznamenal k celkovému zápasu žďárský brankář Milan Řehoř.

Ten také první dvě třetiny nepustil za svá záda puk ani jedinkrát a to z dvaceti střel! Jeho výkon byl fantastický. „Můj výkon, to je zásluha vždy celého mančaftu. Od toho jsem tam, abych ho podržel v krizových situacích, a tým zase musí pomoct mně. Musíme se navzájem doplňovat a pak to šlape,“ vysvětlil Milan. Bohužel v poslední třetině byl jeho stoprocentní výkon prolomen a to hnedka třikrát. Čím to bylo způsobeno? „Když to řeknu, myslím si, že je to pořád stejný. Nepodrželi jsme si hráče 1:1, bafnem dva na jednoho, on zůstane mezi kruhama sám a pak je to vabank. Buď trefí mě, nebo to trefí do brány. Tohle si musíme srovnat v hlavě a udržet tu koncentraci celých 60 minut.“

Přes obrovskou vyrovnanost týmu v letošním ročníku, se přeci jen začíná tabulka trochu rozdělovat. Za Havlíčkovým Brodem, který si drží své prvenství, je pětibodový skok, za kterým se drží pět mužstev s celkovým rozdílem pouhých dvou bodů. Za šestým Pelhřimovem je však již šestibodová díra. Následují čtyři týmy a na poslední příčce se pořád trápí Jindřichův Hradec se čtyřmi body. Po sobotním utkání se Žďár dostal na pátou příčku a od Nymburku ho dělí pouze bod. Přitom to byl ještě nedávno právě Nymburk, který se nechtěl vzdát špičky tabulky. Dnes to byla jejich čtvrtá prohra v řadě. „Řekl bych, že ta soutěž je strašně vyrovnaná a ty týmy, co byly dole, se začaly rozehrávat. Takže bych to ani neviděl tak, že klesá. Já bych řekl, že dneska Nymburk hrál perfektní hokej, i když hráli asi v 15 lidech, ale myslím, že hráli fantasticky,“ pochválil výkon protivníků Milan.

Příští zápas vyjedou Plameny do Českých Budějovic, kde se pokusí vytěžit další bodový obnos. Při minulém střetnutí těchto rivalů vyhráli Žďárští 5:3 na domácím ledě. „Budějovice – i když jsou dole, je to silný soupeř. A proti těmto silným soupeřům, se hraje daleko lépe. Je to něco jiného než když přijede Jindřicháč, pak je to spíš takový trápení. Takže já se na tyto zápasy vždycky těším!“ uzavřel tento zkušený gólman náš rozhovor.