Starší dorost vyhrál základní část, mladší nestačil na Třinec

Zveřejněno 28.11.2016 | ok
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárští starší dorostenci ovládli osmnáctikolovou základní část s náskokem šesti bodů na druhý Tábor a teď je čeká nadstavba. Mladší dorostenci nadstavbu již rozehráli, jenomže nad jejich síly byl první Třinec. Junioři se v pátek v dobrém světle nepředvedli a od Táboru dostali osm branek.

Foto: Petr Nedvěd

JUNIOŘI

Junioři tento víkend hráli pouze jediný zápas a to proti Táboru. Kohouti byli jasným favoritem a podle toho se také zápas odvíjel. Plameny ustály první třetinu po které prohrávaly pouze o jednu branku, poté ale přišla smršť. Tábor nasázel žďárské juniorce osm branek.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Kohouti Tábor 0:8

STARŠÍ DOROST

Starší dorostenci před sebou měli poslední víkend základní části. V pátek se utkali v Telči proti předposlední Příbrami a neměli žádný problém s tím potvrdit roli favorita. Mladé Plameny Příbram rozstřílely vysoko 7:0, čímž si definitivně zajistily vítězství po základní části. A to potvrdili jednoznačným vítězstvím na ledě Chrudimi.

Na starší dorostence teď čeká nadstavba. V ní se utká kromě Tábora a Warrioru Brno také s vítězem základní části skupiny Západ Meteorem Třemošnou, s PZ Kladno a s „B“ týmem Karlových Varů. Hraje se čtyřkolově, tedy dvacet zápasů. První dva týmy postoupí do baráže, kde se k nim přidá jeden celek z Východu. Nadstavba odstartuje v neděli, kdy se Plameny vydají na Kladno.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Příbram 7:0

HC Chrudim - SKLH Žďár nad Sázavou 3:9

Rozlosování nadstavbové části staršího dorostu

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci rozehráli extraligovou nadstavbu. Žďárští hokejisté se vydali do nové třinecké Werk Arény, kde na ně čekali místní Oceláři. Třinec patří k největším letošním favoritům extraligy mladšího dorostu a již po první třetině vedl o tři branky. Zlepšený výkon Plamenů vedl alespoň ke zmírnění porážky, za výkon se rozhodně mladé Plameny nemusejí stydět.

HC Oceláři Třinec – SKLH Žďár nad Sázavou 5:3