Plameny vyráží do Kotliny k derby Vysočiny

Zveřejněno 19.11.2016 | mk
BK Havlíčkův Brod SKLH Žďár nad Sázavou
16., sobota 19.11.2016 17:00
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
H A V L Í Č K Ů V   B R O D – Po čtvrtečním těžkém a prodlouženém zápase proti Táboru, si v pátek žďárští hokejisté zatrénovali a dnes je čeká další zápas. Jestliže ve čtvrtek šlo o hokej ve svátek, tak dnes půjde o svátek v hokeji. Derby Vysočiny mezi Žďárem a Havlíčkovým Brodem má dlouholeté hluboké kořeny, které sice byly během několikaletého působení týmu z Kotliny ve vyšší soutěži přerušeny, ale jak loňské i letošní zápasy ukázaly je to derby stále živé a má obrovský náboj.

První zápas pro Plameny

První soutěžní střetnutí letošní sezóny se odehrálo před více než měsícem na žďárských Bouchalkách. Bruslaři k němu přijeli v roli favorita na čele tabulky, zatímco Plameny se po nevýrazném vstupu do soutěže krčily na osmé příčce. Jenomže výhra Žďáru 4:2 znamenala, že Brodští přenechali roli lídra soutěže Nymburku a naopak tým z horního toku Sázavy odstartoval úspěšné devítizápasové období, během kterého odcházeli Konečného svěřenci z ledu s prázdnou pouze v jediném případě a to v Moravských Budějovicích (3:2).

7. kolo, středa 12.10.2016 SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - BK HAVLÍČKŮV BROD 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)

Bruslaři jsou zpět na čele tabulky

Ale stejnou bilanci mají na svém kontě také Bruslaři, kteří si stejně jako Žďár za toto období připsali osmnáct bodů a jedinou porážku (kromě té ve Žďáře), dokonce ve stejném poměru (3:2) a to na ledě Kolína. Tyto výsledky a zejména pak výhry nad hlavními konkurenty v boji o čelo tabulky znamenaly, že před dnešním zápasem se Havlíčkův Brod znovu vrátil na vedoucí místo soutěže. Tudíž úkol pro Plevu a spol. zní jasně: Znovu sesadit rivala z trůnu, tak jako se to povedlo minulým střetnutím.

Derby nemá favorita, ale…

Nebude to ale rozhodně snadný úkol. Bruslaři jsou jednoznačným favoritem, i když se říká, že derby favorita nemá. Teoretické předpoklady však hovoří jasně. Kromě tabulkového postavení, osmibodového rozdílu a domácího prostředí, které jistě vytvoří bouřlivou kulisu a podporu domácímu celku, jsou tu dvě zmíněné výhry proti dvěma překvapením letošního ročníku, kteří rozhodně nerozdávají body lacino. Jedná se o výhru v prodloužení nad Moravskými Budějovicemi (6:5p), která přišla hned po prohře týmu Aleše Tottera ve Žďáře. Ovšem největším varováním pro mužstvo vedené Michalem Konečným a exbrodským Jaroslavem Benákem, je čerstvá čtvrteční a poměrně jednoznačná výhra na ledě dosavadního lídra Nymburku 1:6.

Vlakem do Brodu

Ovšem v havlíčkobrodské Kotlině nebudou jen brodští fanoušci. Silnou podporu budou určitě cítit také žďárští hokejisté. Na výlet po toku Sázavy se chystá početná skupina fanoušků od Zelené Hory. Na utkání organizuje fanklub Šakal Patriots vlakový výjezd, takže se neváhejte připojit a pomozte vytvořit znovu úžasnou atmosféru, jaká tomuto derby sluší.