Václav Půža hodnotí duel s Táborem a zve na derby do Brodu

Zveřejněno 18.11.2016 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ve sváteční den přijeli na Bouchalky Kohouti z Tábora, aby se utkali s Plameny ze Žďáru nad Sázavou. V napínavém duelu došlo až na nájezdy a konečným vítězem dvou bodů byly Plameny. Toto drama nám detailněji popsal mladý žďárský obránce Václav Půža.

První třetina sice nepřinesla žádný gól, ale zato ji doprovázel velmi pohledný hokej. Bojovněji se ale jevily domácí Plameny. Těm se také v druhé dvacetiminutovce podařilo zvednout skóre třemi góly v řadě. Na to Tábor reagoval výměnou brankaře. V té samé třetině se hostům podařilo náskok snížit a tím znepříjemnit domácím hru - 3:2. Poslední třetina byla velmi dramatická a napětí se ještě zvedlo, když se v žďárské bráně objevil kotouč, který tam poslal táborský kapitán. Základní hrací doba byla u konce a čekalo se na prodloužení, ve kterém sice diváci občas přestávali dýchat, ale zápas v něm rozhodnut nebyl. V nájezdech rozhodnul hned první hráč - Petr Beneš.

Tomu se jako jedinému podařilo brankaře přelstít. Nicméně pochvalu za skvělý výkon si zaslouží i oba gólmani, kteří své svatyně ubránili a speciálně Milan Řehoř, jenž udržel v penaltovém rozstřelu čisté konto. „Věděli jsme, že sem přijede Tábor, což je kvalitní soupeř. Ale prakticky jsme ho k ničemu závažnému nepustili a to byl klíč k úspěchu. Ke konci jsme měli trošičku strach, ale trenér nás uklidňoval a hráli jsme zase tak, jak jsme chtěli. Potom už jsme si to pohlídali,“ komentuje Václav Půža, dvacetiletý obránce Plamenů, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Plamenný záblesk světla, tak by se dalo říkat třem gólům, které v necelé minutě a půl vstřelili Ondřej Kovářů, Michal Kaňka a Pavel Staněk. Co způsobilo, že se v tak krátkém okamžiku podařilo Žďárským tak moc změnit stav utkání? „Můžu říct náhoda, ale taky rozhodlo to, že jsme hráli kvalitně a plnili jsme to, co nám řekl trenér - ať co nejvíc střílíme!“

Poslední třetinu také doprovodila některá zranění, která souvisela se vzrůstajícím napětím mezi oběma stranami a bojovnou a tvrdou hrou. Jako první to odnesl Pavel Staněk, který zůstal ležet v chumlu hráčů s krvácejícím obličejem. Nakonec skončil se zašitým obočím. Jako dalšímu se těžko vstávalo žďárskému brankaři Řehořovi, do kterého najel táborský hráč. A aby toho nebylo málo, i Kohouti se dočkali zranění, když jeden z nich po kolizi s protihráčem a skončil se zraněnou nohou. Dalo by se říci, že obě strany v posledních dvaceti minutách velmi přitvrdily a pro rozhodčí mnohdy nebylo snadné určit, zda se šlo o nedovolený zákrok či nikoli, což vyvolávalo nemalé emoce i mezi diváky. „Pan rozhodčí to nevím, no… některé fauly by podle mě měl odpískat a mohl by se nad sebou trošku zamyslet,“ odpověděl zklamaně Václav.

V sobotu se Žďár vydá do Havlíčkova Brodu. Derby s tímto soupeřem jsou vždy neuvěřitelně vyrovnaná a dalo by se říci, že obvykle má převahu domácí tým. Brodu se však letos velmi daří, z patnácti zápasů má jen čtyři prohry a z toho tři jsou o jeden jediný gól. Ale také Žďár je v dobré kondici, takže uvidíme, kdo se bude bitvě o Vysočinu radovat. „Musíme se připravit, jedeme ven a bude to hodně těžkej zápas. A byli bychom rádi, kdyby nás přijelo podpořit co nejvíce lidí!“ zve na příští utkání Václav Půža.