„U obou gólů jsem měl štěstí,“ popsal svůj dvoubrankový kolínský večer Tomáš Střecha

Zveřejněno 15.11.2016 | Barbora Hronková, mk
K O L Í N - V sobotu se odehrálo další utkání mezi Žďárem nad Sázavou a Kolínem. Stejně jako první mistrovský zápas mezi těmito soupeři byl i tento velice vyrovnaný. Plameny po dobrém výkonu, zejména ve třetí třetině dotáhly utkání až do prodloužení a z duelu si odvezly cenný bod. Podrobnější informace o zápasu z pohledu hráče nám sdělil žďárský útočník Tomáš Střecha.

Prvních dvacet minut se hrál velmi vyrovnaný hokej, ani jednomu ze soupeřů se nepovedlo změnit úvodní stav utkání. Druhá třetina byla již ve znamení modré bravy. Ačkoli hosté vstoupili do zápasu velmi nadějně, nakonec se první branku podařilo vstřelit domácím. A druhou navýšili hned v závěsu. Plameny se pokusily otočit vývoj hned v úvodu třetí třetiny a částečně se jim to povedlo (2:1), nicméně domácí z trestného střílení znovu o branku utekli (3:1).

To samé se opakovalo znovu - žďárská branka a kolínský kontr (4:2), nicméně do třetice všeho dobrého a Plamenům se jejich snaha konečně vyplatila a dohnaly své protivníky (4:4). V posledních třech minutách ale Kolín znovu poslal puk do žďárské brány (5:4). Hosté již neměli co ztratit a proto se rozhodli pro hru v power-play a tento risk se jim nakonec vyplatil. V poslední minutě základního času vyrovnal svou druhou brankou v utkání právě Tomáš Střecha (5:5) a tím posunul souboj až do prodloužení. Tam již ale strhli definitivně skóre na svoji stranu Středočeši a nechali si dva body doma.

Duel to byl ale opravdu napínavý a i když diváci na branky čekali dlouho, nakonec si jich užili měrou vrchovatou. „Bylo to šílený, dvě třetiny absolutně takový nemastný neslaný, ale neměli jsme co ztratit. Bury (Lukáš Bureš) tam dal slušnou střelu a tím asi roztrhl ten pytel. Jejich gólman se začal bát, byl nejistej, my jsme do toho šli po hlavě a díky bohu to tam napadalo,“rozebral stručně celý zápas Tomáš Střecha, hbitý žďárský útočník a střelec dvou gólů zápasu.

První branka se mu podařila za stavu 3:1, kdy Plameny dostali přesilovou hru. Společnými silami si s Lukášem Krupkou a Petrem Benešem dokázali najít cestu mezi domácími obránci a tak dostat puk do brány. Druhý gól byl ještě důležitější, protože padl v power-play a znamenal právě pětiminutové prodloužení hry a jeden bod v kapse. Asistoval mu znovu Petr Beneš. „Když to tak vezmu, u obou sem měl hrozný štěstí. U toho prvního se to odrazilo po střele, takže jsem to dával do prázdné brány a u toho druhého mně výborně mezi kruhy našel Beny (Petr Beneš) a já jsem udělal takovou rychlou kličku. A protože tam byla skrumáž hráčů, píchl jsem do toho bekhendem a najednou to bylo v bráně,“ popsal své brankové okamžiky mladý žďárský forward.

Nicméně letos trápí Kolín nedostatek bodů. Zatím co minulé roky vévodil tabulkám, letos se jeho pozice pohybuje okolo středu. Po sobotním duelu zůstal na šestém místě s dvoubodovou ztrátou na aktuálně páté Plameny. Ale na druhou stranu je to o 10 bodů míň, než má velký kolínský rival a tabulce letos vévodivší Nymburk. Kde mají tedy Kozlové podle Tomáše největší letos slabiny? „Ve srovnání s minulým rokem je u nich špatná obrana. Bylo vidět, že s tím mají problémy, ale my jsme toho bohužel zase tak moc nedokázali využít.“

Další soupeř čeká na Žďár netradičně ve čtvrtek. Je jím Tábor. V tabulce tyto dva protivníky oddělují pouze dva body a tomu, že jsou opravdu vyrovnaní, svědčí i minulý zápas. Tábor sice vyhrál, nicméně Plameny také předvedli perfektní hokej a o výsledku rozhodl nejenom um, ale i štěstí. „Tábor je zakletej. Musíme do toho jít po hlavě a znepříjemňovat to trochu gólmanovi, dát zase nějaký šťastný gól a třeba se to roztrhne jak tady a konečně ten Tábor zlomíme,“ poznamenal nakonec Tomáš. Utkání to bude opravdu napínavé, očekává se vysoká návštěva a skvělá hokejová atmosféra, proto nezapomeňte přijít fandit na Bouchalky i v tento sváteční den!