V sobotu hrají Plameny v Pelhřimově o důležité body

Zveřejněno 04.11.2016 | mk
P E L H Ř I M O V – Po týdnu bude v sobotu pokračovat 2. hokejová liga svým dvanáctým kolem. V rámci něho zajíždí parta Martina Plevy k dalšímu derby Vysočiny do města rekordů. Plameny budou chtít Medvědům oplatit nepříjemnou porážku na vlastním ledě a připsat si další důležité body. Pomoci by jim měla i početná skupina žďárských fanoušků, která se do Pelhřimova chystá.

Rok 2016 patří Ledním Medvědům

V letošním roce se žďárským hokejistům proti rivalu z Pelhřimova vůbec nedaří. Začalo to již v závěru loňské sezóny prohrou 4:3, pokračovalo v přípravě, kdy nejprve u Bělé vyhráli Medvědi 4:3 na samostatné nájezdy a pak v generálce na nový soutěžní ročníky přehráli Plameny 5:8. Ovšem ta nejnepříjemnější porážka přišla ve třetím kole na žďárských Bouchalkách, kdy Žďárští po asi nejhorším výkonu v dosavadním průběhu sezóny prohráli 2:5. Po dvou třetinách dokonce svítilo na ukazateli skóre 0:5. Ve třetí části Krupka a Pazourek dali výsledku konečnou podobu.

3. kolo, sobota 24.9.2016, SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV 2:5 (0:3, 0:2, 2:0)

Pelhřimovský tým jako noc a den

Pro Medvědy byl úspěch na žďárském ledě první výhrou v sezóně, kterou se jim podařilo zopakovat až v šestém kole a opět na ledě soupeře, konkrétně v Českých Budějovicích, kde porazili David Servis 2:4. Z první domácí výhry se pelhřimovští fanoušci mohli radovat až v dalším kole 12. října a užili si to opravdu bohatě, když Medvědi naložili u Bělé Vajgaru „desítku“ (10:2).

Jenomže o čtyři dny později se ocitli v opačné situaci a z Kolína se vraceli s výpraskem 9:2. V souvislosti s následnou výhrou nad favorizovaným Táborem, vyrovnanými zápasy s Havlíčkovým Brodem, výhrou ve Žďáře nebo naopak dalším debaklem v Nymburku, lze hovořit o hodně velkých výkyvech ve výkonosti týmu vedeného trenérem Janem Dvořákem.

Mužstvo táhnou tradiční opory

Kouč se může spolehnout na své tradiční opory, jako jsou bratři Hadravové, Petr Votápek či navrátilec do sestavy Tomáš Plachý. Defenzivu vyztužují jména jako Dominik Kasalý, Vladimír Port, Jiří Kubát nebo Richard Adam a v bráně vše jistí letošní americká posila Christopher Groh a Martin Černý, který byl právě jedním z hlavních strůjců výhry Ledních Medvědů ve Žďáře.

V derby půjde o víc než o prestiž

Na tradiční derby se do Pelhřimova chystá také početná skupina žďárských příznivců. Fanklub Šakal Patriots pořádá na utkání zájezd, na který se stále mohou zájemci hlásit u vedení fanklubu nebo na jeho facebookovém profilu. Lze tedy očekávat nejen kvalitní a bojovný hokej, protože oběma týmům jde o hodně, o udržení kontaktu s horní polovinou tabulky, ale také bouřlivou kulisu a skvělou hokejovou atmosféru.

Zda dokážou Plameny oplatit soupeři porážku z prvního vzájemného měření sil nebo naopak Medvědi prodlouží letošní vítěznou sérii, můžete v sobotu od 18:00 sledovat buď přímo na pelhřimovském stadionu nebo prostřednictvím onlajn přenosu.