Žďár dnes zahájí druhou čtvrtinu v Moravských Budějovicích

Zveřejněno 26.10.2016 | mk
HC Moravské Budějovice 2019 SKLH Žďár nad Sázavou
10., středa 26.10.2016 18:00
HC Moravské Budějovice 2019 - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
M O R A V S K É   B U D Ě J O V I C E – V sobotu vybojovaly Plameny tři body v souboji s Českými Budějovicemi a dnes je čeká cesta do Budějovic Moravských. Zároveň tím zahájí druhou čtvrtinu a sehrají první letošní odvetu.

Žihadla dokázal zatím porazit pouze Žďár

A odveta to bude rozhodně těžká. První utkání totiž vyhrály Plameny, když na Bouchalkách zdolaly Žihadla 4:2. Dramatický zápas, rozhodli svěřenci kouče Konečného ve svůj prospěch až dvěma brankami v závěrečné desetiminutovce.

1. kolo, středa 14.9.2016, SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - HC MORAVSKÉ BUDĚJOVICE 2005 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Po prohře s Plameny přišla spanilá jízda

Následný vývoj měl však u obou soupeřů opačný průběh. Zatímco Žďár ve čtyřech z následujících pěti utkání vyšel bodově naprázdno, Budějovická Žihadla rozjela úžasnou sérii a ve všech dalších zápasech si připsala bodový zisk. Šest výher v řadě a to i s takovými soupeři jako je Písek, Kolín či Tábor. Za úspěch lze určitě považovat i bod získaný v havlíčkobrodské Kotlině po prohře 6:5 v prodloužení.

K poslednímu zápasu nastoupili Budějovičtí v sobotu na domácím ledě ve šlágru kola, ve kterém se mělo hrát o pozici lídra tabulky. Jenomže po úvodní bezbrankové třetině došlo k poruše rolby a zápas zůstal nedohrán. O jeho dalším osudu zatím nebylo rozhodnuto. SKLH je tak stále zatím jediným soupeřem, který dokázal Žihadla v základní hrací době porazit.

Úspěchy jsou výsledkem kvalitního kádru Žihadel

Trenér Moravských Budějovic Augustin Žák disponuje velmi kvalitním a vyrovnaným kádrem. V jeho středu najdeme nejvýraznější opory jako je s dvanácti kanadskými body nejproduktivnější hráč Roman Mikeš (4+9) nebo sedmigólový nejlepší střelec Lukáš Nováček. Nejproduktivnějším obráncem Je Ondřej Šťáva (2+5) a brankářskou jedničkou Milan Dudáček.

U hostů, po rozpačitém období, které následovalo po výhře v prvním zápase proti Žihadlům, přišlo v poslední době ke zlepšení a Plameny mají za sebou tři úspěšné zápasy, kdy porazily v derby Havlíčkův Brod, přivezly bod z ledu vedoucího Nymburku a naposledy doma přehrály České Budějovice. Zda dokážou Plameny navázat na úvodní utkání a poslední zápasy nebo jestli naopak potvrdí Žihadla svoji skvělou letošní formu a domácí neporazitelnost, můžete od 18:00 sledovat buď přímo na moravskobudějovickém stadionu nebo prostřednictvím onlajn přenosu.