„Jen jsem to dorazil do prázdné branky,“ popsal svůj sobotní gól Martin Červenka

Zveřejněno 24.10.2016 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - V sobotním střetu Plameny přivítaly na žďárském ledě HC David České Budějovice. Utkání bylo značně vyrovnané a o jeho výsledku rozhodla až poslední třetina, kterou již měli plně ve svých rukou domácí. Komentář k zápasu nám poskytl Martin Červenka, který sice dres s plamenným „Ž“ obléká letos poprvé, ale už se zařadil mezi nejproduktivnější hráče v týmu.

Foto: Jiří Bárta

První třetinu hráli oba protivníci velmi ostražitě a ani jeden si nechtěl toho druhého pustit moc k tělu. Nicméně ji také doprovázely domácí fauly: „To je právě to, že jsme nechali soupeře trochu hrát. Ty fauly se odvíjely od toho, že jsme někdy trochu nestíhali a museli jsme hákovat holí a to by se určitě už příště stávat nemělo.“ Ve druhé třetině už začaly padat branky, celkem čtyři (2:2). Nakonec rozhodla až poslední třetina. Poté, co domácí zrychlili svoji hru, přidali na důrazu a přiklonila se k nim i trocha toho štěstí, tak už byl vítěz jasný. Zápas skončil 5:2. „Tak celou dobu to bylo vlastně vyrovnané, ale myslím si, že se celý zápas mohl rozhodnout daleko dřív. Dostali jsme góly jenom po našich chybách, toho se musíme vyvarovat. Taky bychom se měli odrazit se od toho, že budeme poctivě bránit a ty góly tam pak vždycky nějaké dáme,“ podotknul Martin Červenka k zápasu i k následné strategii pro další utkání.

Zhruba v polovině celého duelu udělali Žďárští chybu, díky které dali České Budějovice svůj druhý gól, a dostaly se do vedení. Zatímco se všichni domácí hráči soustřeďovali do útočného pásma, vyjel si za ně Jiří Bárta a osamocen vyrazil na Milana Řehoře. Ten už pak puku v síti nedokázal zabránit. „To už je z té snahy, kdy se snažíme dát gól, je to tam skoro na spadnutí. Ale to si musíme pohlídat, nenechat se strhnout tou hrou, protože ty brejky by nás příště mohly stát vítězství,“ říká Martin.

Ten, ačkoli se do Žďáru dostal až v letošní sezóně, se hned zařadil mezi nejproduktivnější hráče družstva. Z devíti zápasů se jeho střelou dostal kotouč do soupeřovy brány rovnou šestkrát, jinak tomu nebylo ani v sobotním utkání: „Vlastně jsem tam jenom dojel nahozený kotouč. Podařilo se mi to uhrát na mantinelu a pak jsem to přistrčil Kuzmovi (Luboš Kunstmüller - pozn. redakce), který to suprově nahrál naproti Kaňkovi. Pak už bylo štěstí, že jsem jel rychle před bránu, odrazilo se to ke mně a já jsem to jen vlastně dorazil do prázdné branky. Takže pomohlo trošku štěstíčko, ale myslím si, že jsme tomu šli naproti.“

Ve středu se Žďár utká s Moravskými Budějovicemi. S nimi letos hrál již dvakrát a obě utkání vyhrál, Nicméně obě vítězství byla na ledě domácím, zatímco teď se zamíří na led protivníka a tam může být všechno jinak. „Tak s Moravskými Budějovicemi se nám letos daří, takže doufám, že na to navážeme. Na druhou stranu oni mají zase teď výborné zápasy, ale i tak věřím, že na ně umíme a že to zvládneme,“ dodal nakonec Martin Červenka.