„Za výhrou v derby stojí zodpovědná hra,“ vysvětluje Martin Kuřítko

Zveřejněno 14.10.2016 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Středeční utkání mezi domácími Plameny a havlíčkobrodskými Bruslaři bylo derby, jak má být. Souboje a rivalita jak mezi hráči, tak mezi fanoušky obou celků byla obrovská. Zápas ale drželi domácí plně ve svých rukou a téměř nic Brodu nedovolili. Zápas nám přiblížil a něco málo o sobě nám pověděl Martin Kuřítko.

Foto: www.hctabor.com

První třetina byla hodně vyrovnaná, ale první a jediný gól v této třetině daly Plameny. Byl to námi zpovídaný Martin Kuřítko, který si krásně najel k bráně a propasoval puk až do sítě. „Dostal jsem nahrávku od spoluhráče na křídlo, vystřelil jsem přes beka a padlo to tam,“ okomentoval svůj příspěvek Martin. Ve druhé třetině byl gólový obnos o něco větší. Žďár navýšil stav na 3:0, hosté vstřelili svoji první branku a Plameny pak opět utekly o tři góly. V poslední třetině se hrálo hodně vyrovnaně, ale stejně jako v první padl jediný gól, leč tentokrát jej vstřelili Bruslaři v závěrečné power-play, když byli na ledě s šesti hráči. „Zápas měl na druhou ligu vysoké tempo a myslím si, že jsme to odehráli zodpovědně a díky tomu jsme i vyhráli,“ doplnila nedávná posila žďárského kádru.

Ačkoli je teprve začátek sezóny, Plameny již potřebují dohánět bodovou ztrátu na horní patra tabulky. Několik utkání zaváhaly, ale teď se jim podařilo obrat vedoucí tým soutěže. Ve středu se na Bouchalkách odehrál parádní vyrovnaný boj, který právě Žďárští potřebovali. Jak to, že se to nedařilo předchozí duely? Je to soupeřem? „Upřímně si nemyslím, že by byl Brod lepší nebo horší než Písek, Kolín nebo Tábor. Ty týmy jsou všechny na podobné úrovni, prostě jsme dneska dokázali hrát zodpovědně,“ odůvodnil situaci stručně Martin. Doufejme, že bude Žďár pořád stoupat na výkonosti a produktivitě. Tím by se mu i podařilo šplhat v tabulce, která se ještě pořád formuje, výš a výš.

A teď něco k Martinovi. I tento útočník už má za sebou velmi bohatou hokejovou minulost: „Vychovávala mě Dukla, v juniorské soutěži jsem odešel do Ruska, kde jsem hrál dva roky MHL, což byla ruská mládežnická liga. Pak jsem se vrátil do Dukly, kde jsem odehrál tři sezóny za A tým a potom jsem odešel na jeden rok do Německa a to byla čtvrtá BM liga.“ Ve žďárském týmu bude Martin Kuřítko působit až do konce sezóny.

Za Plameny už hrál a docela se mu dařilo. Zeptali jsme se ho tedy, jak se mu v týmu líbí a jak se do týmu začlenil: „Je tady super parta, spoustu kluků znám z Jihlavy a už jsem tady pár zápasu hrál, takže když jsem přišel do kabiny, většinu tváří už jsem znal.“

Jako další soupeř čeká na Plameny Nymburk, který vystřídal Havlíčkův Brod na čele tabulky s pěti výhrami ze sedmi zápasů. Dokáže Žďár favorita opět překonat? „Samozřejmě musíme vyhrát, protože jsme teď hodně zápasů prohráli, tak doufám, že to půjde všechno k lepšímu!“ Nezapomeňte fandit!