Derby Vysočiny je tady, na Bouchalky přijede Havlíčkův Brod!

Zveřejněno 11.10.2016 | ok
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
7., středa 12.10.2016 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Velký den. Sedmé kolo druhé hokejové ligy připravilo pro fanoušky Vysočiny atraktivní derby. To poslední, které sledovalo více než dva tisíce diváků, mají určitě všichni fanoušci ještě v živé paměti. Do Žďáru míří havlíčkobrodská družina a opět se bude na co dívat! Třaskavá bitva Plamenů s Bruslaři začíná ve středu v 18 hodin.

ATMOSFÉRA, BOJOVNOST A HISTORIE

Poslední derby sledovalo 2 253 diváků

Do loňské sezony fanoušci dlouho čekali na derby mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem. Oba zápasy vyšly výsledkově lépe pro Bruslaře, nicméně i pro fanoušky Žďáru to byl výborný zážitek, na který vzpomínají v dobrém. Jak zápas v havlíčkobrodské Kotlině, tak hlavně na žďárských Bouchalkách patřil k více než nadprůměrným. Na Bouchalky si v posledním kole základní části našlo cestu 2 253 diváků.

Těžko si myslet, že se tento rekord ve středu překoná, nicméně hráči i fanoušci se mohou opět těšit na parádní atmosféru a tvrdý, bojovný hokej. Ve středu půjde o důležité body, které zejména Plameny potřebují, ale půjde i o čest, takže nebude nouze o vyhrocené okamžiky.

SPRÁVNÝ MIX ALEŠE TOTTERA

Lukáš Endál stihl nasbírat již osm bodů (5+3)

Havlíčkův Brod sestavil kostru týmu již v loňské sezoně, která se pozměnila jen málo. Trenér Totter se snažil postavit tým okolo hlavních hvězd, které Bruslaře táhnou a to hlavně Lukáš Endál a Miroslav Třetina. Okolo nich postavil ať už úplné mladíky nebo mladší hráče. V sestavě Havlíčkova Brodu dostává hodně příležitostí například teprve sedmnáctiletý David Michálek. Bruslaři sází na rychlé bruslení a dravost, která mladému celku sedí.

Velkou vyrovnanost mají havlíčkobrodští hokejisté i v brankovišti. Loňská jasná jednička Bruslařů Čeněk Novák k sobě dostal rovnocenného kolegu. Z Písku přišel Michael Panec a oba mají procentuální úspěšnost zásahů kolem 95%.

U Bruslařů si vše zatím sedlo. Na kontě mají z šesti zápasů pouze jedinou porážku a to s Kolínem, Havlíčkův Brod je aktuálně první se čtrnácti body na kontě.

CHYTNOU SE PLAMENY V DERBY?

Plameny se na začátku sezony trápí. Výkonnostní vzestup je však zřetelný a zápas od zápasu se kvalita hry zvyšuje. Bohužel body zatím žďárským hokejistům chybí. Paradoxně ten odrazový můstek může přijít v té zkoušce nejtěžší. Plameny vyzvou vedoucí tým soutěže v derby Vysočiny.

Vaší podporu budou žďárští bojovníci hojně potřebovat. Proto neváhejte a přijďte si užít hokejový večer plný adrenalinu, sportovního zápalu a hlavně – Žďár bude opět hořet hokejem! Úvodní buly se vhodí ve středu v 18 hodin!

Vybavte se na sezónu novou kolekcí ve fanshopu

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Nyní je nově v sortimentu celá nová kolekce „Hoříme hokejem“. Najdete v ní parádní značková trička, zcela nové šály, kšiltovky, náramky, propisky, řehtačky, přívěšky a další pěkné věcičky. K dispozici budou také nové dresy, které je možné si objednat s vlastním jménem a číslem.

foto_zns/kolaz_HH.bmp