Žďárští hokejoví bojovníci vyráží na Husity do Tábora

Zveřejněno 07.10.2016 | mk
HC Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
6., sobota 8.10.2016 18:00
HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
T Á B O R – Šesté kolo druhé ligy naplánovalo žďárským hokejistům třetí letošní cestu na led soupeře a zároveň třetí cestu do jižních Čech. Po porážce v Písku a výhře v Jindřichově Hradci, je zatím bilance Plamenů vs. Jihočeši vyrovnaná. Na jakou stranu se misky vah vychýlí, můžeme sledovat v sobotu od 18 hodin na zimním stadionu v Táboře.

Komplikovaný začátek sezóny

Tábor již několik let patří k nejsilnějším celkům třetí nejvyšší soutěže a v posledních dvou ročnících bojoval v kvalifikaci o postup do první ligy. Úvod letošní sezóny se však příliš nevydařil hlavním favoritům. Po pěti kolech chybí v horní části tabulky nejúspěšnější mužstva loňské sezóny.

Na první pohled je na tom nejhůře právě nadcházející soupeř Plamenů Tábor. Ten dokázal ne ledě zatím získat jen dva body. Ovšem další tři body připluly k Jordánu tento týden, kdy STK definitivně potvrdila kontumaci prvního zápasu, ke kterému nenastoupil Jindřichův Hradec.

Problémy s neodehranými zápasy však Tábority provázely i dále, takže mají ještě k dobru utkání s českobudějovickým Davidservisem. Poměrně překvapující byla porážka 7:0 v Kolíně a Jihočeši nebodovali ani v prvním domácím zápase s Havlíčkovým Brodem (3:4).

První body si Husité vybojovali až minulý týden. Ovšem o tom, že kvalita táborského týmu je stále vysoká svědčí skutečnost, že tyto dva body přivezli Kohouti z ledu dosavadního lídra tabulky a jako první dokázali Nymburku snížit bodový zisk (3:4p).

Vzájemná bilance jasně pro Kohouty

Tábor je soupeř, se kterým v posledních dvou letech sehrály Plameny nejvíce soutěžních zápasů a to hlavně díky play-off. Dvě sezóny za sebou znamenali Kohouti v semifinále pro Žďár konečnou. V minulé sezóně se však již objevil náznak zlepšení vzájemné bilance.

V základní časti sice u Jordánu vyhráli Táborští celkem hladce 6:2, avšak pod Zelenou horou dokázaly Plameny vybojovat alespoň bod po prohře na nájezdy 6:7, ale sahaly po třech, když v polovině zápasu vedly už 5:2. Po senzačním postupu Žďáru přes Kolín, bylo i následné semifinále play-off dramatické a vyrovnané, ale v poměru 3:1 se nakonec z postupu radovali Kohouti.

Tým bez velkých změn

Po úspěšné loňské sezóně zůstalo u Jordánu takřka vše při starém. Trenérský tandem Tomáš Matušík a Arpád Györi má nadále k dispozici největší opory. Mezi ty největší patři Jakub Matušík, Marek Vaniš nebo David Kellner či defenzivní štíty Jan Kanov a Luboš Heršálek. Vše pak jistí v brance skvělý Tomáš Klestil.

Ovšem k určitým změnám v kádru přeci jen došlo. Asi nejcitelnější ztrátou je odchod 41 bodového Stanislava Polodny nebo obránce Martina Semráda do pražské Kobry. Na druhou stranu ale se ale ve městě Husitů také posilovalo. Útočnou jízdu zesílil zkušený Vladimír Kýhos, obranou vozbu jedenadvacetiletý David Košař. Před nadcházejícím zápasem ohlásilo táborské vedení další dvě nové posily v podobě mladých útočníků Aleše Krátošky a Dominika Točíka.

Ani Plamenům nevychází vstup do sezóny podle představ a tak bude nadcházející duel nejen bojem o velmi důležité body, ale také o zvýšení jistoty, sebedůvěry a pohody v mužstvu. Na zápas se chystá také skupina žďárských fanoušků, takže atmosféra na táborském zimním stadionu bude tradičně skvělá a žďárští hokejisté se zde pokusí konečně uspět.

Jestli se podaří žďárským hokejistům zalovit v Jordánu podobně jako ve Vajgaru, můžete sledovat buď přímo na táborském stadionu nebo prostřednictvím onlajn přenosu.