Mládežnický hokejový víkend vyvrcholí nedělním duelem mladých Plamenů s Bílými Tygry

Zveřejněno 06.10.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Nadcházející víkend přinese celkem čtyři zápasy mládežnických týmů, z toho dva se odehrají na žďárských Bouchalkách a oba až v neděli. V pátek zahájí program junioři, které čeká druhé utkání i v neděli, kdy budou hrát také starší i mladší dorostenci.

Ilustrační foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Junioři mají z minulého neúspěšného týdne rozhodně co napravovat. Po vysoké páteční prohře v Písku (8:1) a nedělním domácím trápení s Chrudimí (1:3), budou chtít nejstarší žďárští mládežníci na tyto nezdary zapomenout a konečně si připsat další body do tabulky. První příležitost k tomu budou mít v pátek, kdy je čeká cesta do Zbraslavi. Ta je na tom bodově stejně jako Žďár a se třemi body je díky lepšímu skóre na sedmém místě tabulky před osmými Plameny. V neděli pak na Bouchalkách přivítají Velké Popovice, které jsou o tři body bohatší a o dvě příčky výše.

Pátek 7.10.2016 20:00 – TJ Slavoj Zbraslav : SKLH Žďár nad Sázavou
Neděle 9.10.2016 14:15 – SKLH Žďár nad Sázavou : Slavoj Velké Popovice

Tabulka Ligy juniorů.

STARŠÍ DOROST

Obě dorostenecké kategorie si na svůj zápas počkají až do neděle. Starší pocestují jen v rámci Vysočiny na led Horácké Slavie do Třebíče. Při pohledu na tabulku, ve které se Třebíč nachází na předposledním devátém místě, zatímco Žďáru patří druhá příčka, je zřejmě, že přes domácí prostředí soupeře, jsou žďárští mladíci v utkání favoritem. A vzhledem k tomu, že příští týden čeká svěřence trenérů Biegla a Šejby veledůležité utkání s vedoucím Táborem, potřebují z tohoto zápasu tři body, aby zůstali s lídrem v kontaktu.

Neděle 9.10.2016 10:30 – SK HS Třebíč : SKLH Žďár nad Sázavou

Tabulka Ligy staršího dorostu.

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci minulý týden dostali první těžký direkt v této sezóně, když si ze zápasu o vedení v tabulce odvezli z Hradce Králové vysokou porážku 7:0. Mountfield tak mladým Plamenům ukončil šestizápasovou vítěznou sérii, která je katapultovala až na vedoucí příčku. Z ní ale po zmíněné porážce spadli na třetí místo.

Pro udržení se v nejvyšších patrech extraligové tabulky, budou potřebovat mladší dorostenci v nedělním domácím utkání proti Liberci bodovat, nejlépe naplno všemi třemi body. Rozhodně to ale nebude snadné, protože soutěž je velmi vyrovnaná, o čemž svědčí i skutečnost, že Bílým Tygrům patří až osmá příčka, ale na Plameny ztrácí jen pět bodů. V tuto chvíli žďárští mladíci potřebují podporu fanoušků, proto přijďte a užijte si vrcholový mládežnický hokej.
Neděle 9.10.2016 17:00 – SKLH Žďár nad Sázavou : Bílí Tygři Liberec

Tabulka ELIOD extraligy mladšího dorostu.