„Tenhle tým má obrovskou sílu, určitě se to bude zvedat,“ nepochybuje Milan Řehoř

Zveřejněno 04.10.2016 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V sobotu se uskutečnil boj mezi žďárskými Plameny a kolínskými Kozly. Oba celky předvedly rychlý a vyrovnaný hokej, ale nakonec si tříbodový obnos odvezli hosté z Kolína. Pro Žďár byly důležité hlavně nové posily, které rozšířily žďárský kádr. Jedna z nich, brankař Milan Řehoř, nám poskytl komentář k sobotnímu zápasu.

Boj se rozjel naplno hned v prvních vteřinách. Domácí faul byl potrestán kolínským úspěšným nájezdem. „Tak bohužel v začátku přišlo hned trestné střílení. Káďa (Jiří Kadlec - pozn. redakce) mě načapal, byl to jasně můj gól,“ komentuje první střelu zápasu žďárský brankař Milan Řehoř. Přestože Žďár v první třetině dorovnal, druhá třetina patřila spíše hostům. Až poslední úsek zápasu stihli domácí znovu dorovnat. Za stavu 3:3 se oba celky vyhecovaly k maximálnímu výkonu, nicméně branku dal až pět minut před koncem zápasu Kolín. „Musím kluky pochválit, dneska hráli fantasticky až na ten lehkej výpadek ve druhé třetině. Ale ukázali, že tenhle tým má obrovskou sílu a když zapracujeme na těch detailech, tak se to určitě bude zvedat. Prostě dneska předvedli výborný výkon, ale bohužel ten čtvrtej gól jde na můj vrub a u prvního jsem se nechal napálit. Je to sport, musíme zatnout zuby a makat dál, ono se to otočí a přikloní se k nám i štěstí.“

Milan je žďárský odchovanec a naposledy doma působil před deseti lety. Jaké má vztahy s týmem a jak se znovu zvládl začlenit? „Myslím, že kluci tady jsou výborní, byli vždycky a s některými jsem se vídal, i když jsem tady nebyl,“ říká brankař. Protože v plamenném dresu bude až do konce sezóny, je jasné že plánuje ukázat, co všechno v něm je a co se za ta léta, co byl pryč, naučil. „Chci bojovat a něco předvést fanouškům, za dnešek se jim trochu omluvit, nebylo to to pravý. Měl jsem bohužel jenom dva tréninky a je to přeci jen jiná soutěž, ale na to se nebudu vymlouvat a musím si na to zvyknout a šlapat a hrabat.“

Milan je zcela jistě zkušený hráč, který má za sebou bohatou hokejovou kariéru, která zahrnuje Duklu, Chomutov, Mladou Boleslav, Litvínov, Přerov, Most, ale dokonce i norský Narvik. Proto jsme se ho zeptali i na to, co považuje za svůj největší hokejový úspěch: „To bude asi s Chomutovem, když jsme postoupili do extraligy. Dřeli jsme jako prase a od prvního zápasu jsme každou sérii hráli na sedm zápasů. Byl to asi nejtěžší moment v mé kariéře, ale pak také ten nejkrásnější,“ popsal svůj nezapomenutelný zážitek gólman.

Proč se ale vlastně po tak dlouhé době zase rozhodl vrátit do Žďáru? „Doba je teďka taková, jaká je a ty nabídky nebyly podle mých představ. Navíc tady mám rodinu, malej šel teď už do školy a to nemá cenu, abych je tahal sem a tam. Musí mít nějaký zázemí a tak jsem se rozhodl být s rodinou a vrátit Žďáru to, co mi dal,“ sdělil nám Milan. Fanoušci žďárského hokeje musí být velmi rádi, že se brankař do Žďáru vrátil. Přeci jenom zkušeností má na rozdávání a může Plamenům pomoci k dobrým výsledkům, ale i zlepšit defenzivní hru týmu, ve které má pořád občasné mezery.

V sobotu Žďár vyráží do Tábora, aby se pokusil získat nějaký ten bodový obnos. „Myslím si, že tým jde nahoru a jedeme tam na nový zápas, takže začneme od obrany a jedeme si tam pro body,“ dodal na závěr Milan Řehoř.