Junioři dnes ve finále o pohár

Zveřejněno 19.03.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Poněkud ve stínu probíhajícího play-off prvního mužstva, dokráčeli žďárští junioři až do finále krajské ligy juniorů. Dnes je čeká rozhodující utkání, po kterém vítěz převezme z rukou legendy československého hokeje Vladimíra Martince pohár pro přeborníka ligy.

Nejstarší mládežnická kategorie, po roční pauze, na podzim opět oblékla žďárské dresy a započala cestu zpět do druhé nejvyšší soutěže. Krajskou ligou prošli svěřenci trenéra Kulíška bez jediného zaváhání, bez ztráty jediného bodu a prakticky po celou sezónu nenarazili na silnějšího soupeře. Tím si samozřejmě zajistili jednak účast ve vyřazovacích bojích a zároveň místo v kvalifikaci o postup do ligy juniorů.

Play-off započali před dvěma týdny v semifinále, ve kterém vyřadili Chotěboř 2:0 na zápasy (7:0, 2:9) a nyní tedy bojují ve finále, kde se jim do cesty postavila Choceň. První zápas na východočeském ledě opanovaly znovu Plameny v poměru 1:7. Dnes od 17 hodin je na programu druhý finálový zápas na žďárských Bouchalkách, který definitivně rozhodne o vítězi krajské ligy. V případě vítězství Žďáru je vítěz jasný a pohár zvedne nad hlavu kapitán mladých Plamenů. Pokud by Žďárští poprvé v sezóně zaváhali, ucítili hořkost porážky a vyhrála Choceň, následovalo by prodloužení, které by přineslo konečné rozhodnutí o vítězi. Bez zajímavosti určitě není skutečnost, že pohár přijede vítězi předat jedna z největších legend československého hokeje, trojnásobný mistr světa Vladimír Martinec.

Pro juniory tímto zápasem však sezóna nekončí a na velké slavení nebude zatím čas. Souběžně totiž probíhá kvalifikace o ligu juniorů ve které si Kulíškova parta vede také skvěle. Po vítězství v Kutné Hoře (4:8) a doma nad Strakonicemi (4:2), porazili včera v Praze Zbraslav (4:7) a hned zítra v neděli je čeká další zápas proti Kutné Hoře, tentokrát doma na Bouchalkách, utkání začíná ve 14:15 a určitě bude příjemným zpestřením čekání na večerní vrchol sezóny a poslední domácí zápas "A" mužstva Plamenů v letošním play-off.