„Už nemáme čas nic vymýšlet, zkrátka půjde o všechno,“ říká o pátečním rozhodujícím zápase Lukáš Bureš

Zveřejněno 10.03.2016 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ve středu se ve Žďáru konal čtvrtý čtvrtfinálový zápas Plamenů proti Kozlům. Domácí sice měli před duelem nůž na krku, protože série byla 1:2 a jim hrozilo vyřazení. Když ale dokázali zvítězit 1:0, poslední utkání o postup do semifinále se přesunulo zase do Kolína. Lukáš Bureš předvedl v zápase neuvěřitelnou zapálenost do hry, bojovného ducha a měl spoustu neuvěřitelných šancí. Byl to právě on, kdo nám odpověděl na otázky ohledně zápasu.

Foto: René Rámiš

První třetina se víc vydařila domácím hráčům. Vstřelili v ní i první a poslední gól zápasu a tím rozhodli celý mač. To ale ještě nevěděli. O další branku se rvali až do konce zápasu, ale žádný z týmů už nebyl o tolik lepší a neměl dostatek štěstí, aby procpal puk do brány. „Do zápasu jsme šli s tím, že nám jde o všechno. Proto jsme se na to v kabině nějak připravili a řekli jsme si, na co si máme dát pozor, třeba abychom nezaspali začátek, což se nám podařilo. Vstup do zápasu jsme si chytli, pak jsme se dostali rychle do vedení 1:0 a to nás nakoplo. Zbytek zápasu jsme si to už hlídali,“ popsal stručně průběh utkání Lukáš.

Ačkoli se v středečním duelu podařilo vstřelit jen jeden gól, tak šancí bylo opravdu požehnaně. Spíše tedy ze strany domácích, kteří hlavně v poslední třetině chtěli své vedení pojistit. Celkový počet střel na branku vyhrály právě Plameny, které stříleli rovnou třiatřicetkrát. Oproti tomu soupeři pouze dvacetkrát. Jedním ze žďárských střelců byl právě Lukáš. Tomu se dvakrát málem podařilo přímo z rozehrávky poslat gól do brány. „Dneska jsem tam měl spoustu střel, spoustu šancí, které se mi ale nepodařilo proměnit. Naštěstí mě to nemusí moc mrzet, protože jsme vyhráli. Kdybychom prohráli, tak by mě mrzelo, že tam něco nespadlo, ale jak říkám, hlavní je výsledek týmu,“ dodal žďárský útočník. Další šance se mu naopak nabídla ke konci druhé třetiny, kde se mu skoro podařilo se prodrat za obránce hostí. Ti si ho ale pohlídali a za záda ho nepustili.

Poslední utkání o to, kdo se dostane do semifinále, se tedy posouvá až do Kolína. Tam se zatím Žďáru poměrně dařilo, ale je jasné, že Kozlové na své domácí půdě budou bojovat o 106. Oběma týmům jde o hodně a je proto jasné, že ani jeden ze soupeřů nebude toho druhého šetřit a vytasí na něj veškeré své zbraně! „Asi už nemáme čas nic vymýšlet, zkrátka půjde o všechno stejně tak, jako dneska. Musíme se na to pořádně připravit a zase na ně vlítnout. Důležité je nezaspat začátek, zkusit dát nějaký rychlý gól a hlavně to hrát zezadu,“ popsal plamennou strategii Lukáš.

Protože pro jednoho z protivníků bude následující zápas smrtelný (tedy poslední), bude jasné, že se budou rvát ze všech sil. Půjde především o to, kdo zvolí jakou strategii, kdo udělá méně chyb, komu se více poštěstí, ale také o to, kdo stráví méně času na trestných lavicích, protože to se v předchozích zápasech série oběma týmům vymstilo. V pátek bude Žďár potřebovat hlavně své věrné fanoušky, jelikož s nimi v zádech se každému týmu hraje daleko lépe. Pojeďte proto znovu podpořit své borce v co nejhojnějším počtu, nebo alespoň sledujte onlajny, abyste viděli, jak to všechno nakonec dopadne. A jak vidí následující utkání Lukáš? „Určitě tam jedeme vyhrát, nic jiného nebereme!“ hlásí odhodlaně žďárský důrazný rychlík.