„Byli jsme na Kolín hodně natěšení,“ popsal náladu před zápasem Robin Blažíček

Zveřejněno 04.03.2016 | Barbora Hronková, Ondřej Krásný
K O L Í N - Ve čtvrtečním utkání se hráči z Vysočiny pořádně vyšvihli a dokázali celé lize, že mají co nabídnout. S vítězem základní části Kolínem, dokázali vyhrát na jejich ledě 1:2 a posunout se tím kousek blíže k semifinále. Na naše otázky nám odpověděl Robin Blažíček, který perfektně odchytal celý zápas a grandiózně tak pomohl Plamenům vyhrát těžký první duel.

Foto: René Rámiš

Utkání začalo až nečekaně mnohem lépe pro hostující Žďár, protože po vyloučení Petra Štěpánka hráli Kozlové dlouhou čtyřminutovou přesilovku, ve které se jim nedařilo natolik, že se Michalu Kaňkovi podařilo překazit nahrávku a otevřít napjaté utkání. Pár minut poté opět Michal Kaňka, který zrovna ten den oslavil své 42. narozeniny, pro změnu v přesilové hře, pohotově zvýšil stav na 0:2. Tím skončila první třetina.

Ve druhé se hostům podařilo snížit stav na konečných 1:2 a konečných proto, že i přes mnoho dalších krásných šancí na obou stranách, se domácím nepodařilo uhrát víc. Dokonce i tyčka ve třetí třetině, která se ozvala u Robinovy svatyně, stav utkání nezměnila. „Byli jsme na Kolín hodně natěšení a namotivovaní. Hlavně jsme byli rozjetí ještě ze zápasu s Nymburkem, takže jsme vlastně ani nepřemýšleli nad tím, že bychom mohli prohrát,“ popsal náladu před zápasem Robin. V tomto utkání bylo opravdu vidět plno chvályhodných výkonů, jak na straně hostů, tak na straně domácích. Nakonec dokázali žďárští hráči vyhrát a dokázat tím, že jsou opravdu mužstvem, které za to stojí a které má na víc (například na lídra tabulky).

Jak už jsme zmínili, v tomto duelu se Robin opravdu činil. Největší nápor na něj byl v posledních minutách, kdy k němu mířila střela za střelou, ale gólman nezaváhal a tým podržel. Za zmínku rozhodně stojí parádní zákrok v úvodu druhé třetiny, kdy vykryl střelu Semiráda, nebo střela chycená do lapačky v posledních minutách hry! Kdyby ale některá ze střel prošla, celá hra by se protáhla do prodloužení, a kdo ví, jak by to dopadlo. Proto fanoušci mohou děkovat nejenom hráčům v poli, ale také z velké části Robinovi.

V brankaře Blažíčka čím dál tím víc stoupá důvěra, je posílán i do těžších utkání, jako například do čtvrtfinále s Kolínem. „Samozřejmě je o hodně lepší, když má tým gólmany, kteří dobře chytají. Ale podle mého názoru je naprosto jedno, kdo chytá, hlavní je, že se vyhrává,“ řekl ke své pozici Robin. Oba s Jiřím Slámou tvoří nepostradatelnou součást týmu, bez které by spousta zápasů nedopadla tak, jak dopadla a Žďár by nebyl tam, kde je. Je to totiž právě gólman, na kterého se musí hráči spolehnout, když se jim nepodaří odrazit nepřátelské nájezdy. To už je velká zodpovědnost, kterou právě zmínění ochránci svých branek dokážou nést a je na ně obrovský psychický tlak!

Jedna výhra je jen první krok, ale Žďárští potřebují celkem tři. Právě teď by však mohly Plameny vše vyšperkovat tím, že by zabojovaly i na domácím ledě stejně tak, jako na tom kolínském, a druhým bodem ještě více přiblížily Žďáru semifinále. Je ale jasné, že se to Kozlům nebude líbit a budou chtít Žďárským včerejší prohru před fanoušky oplatit. Plameny budou bojovat ale o to víc, zvlášť s nově nabytou nadějí. „Hodně se těšíme, přece jenom to bude velký zápas, takže by mohlo přijít i hodně diváků. Fanoušci nás určitě podpoří a tak si myslíme, že bychom to mohli zvládnout,“ prohlásil nadějně Robin. Rozhodně budou hráči potřebovat vaši pomoc, tak pojďte společně překonat divácký rekord z derby s Havlíčkovým Brodem a podpořit své borce!