„Bylo vidět, že soupeři docházejí síly,“ komentuje zápas s Nymburkem Tomáš Střecha

Zveřejněno 01.03.2016 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Postup nebo pád. O tom rozhodoval pondělní duel, ke kterému se Žďárští již potřetí letos vydali do Nymburku. I když se v první minutě domácí rozjeli úvodní brankou, byla to ta jediná, na kterou se zmohli. Žďár dokázal ve venkovním prostředí zvítězit 1:5 a zajistit si tak postup do čtvrtfinále. Tomáš Střecha uzavřel pátou brankou střelecký účet Plamenů.

Hra začala vypjatě, protože domácí vstřelili branku v 59. vteřině zápasu a to dokáže udělat leccos. Nymburk to rozhodně navnadilo a hosty to naopak mohlo skolit. Nicméně Plameny věděly, že jde o hodně a proto se tak lehce nedaly. V šesté minutě bylo vyrovnáno a hosté se dostali opět do hry. V počátku druhé třetiny dokázal Žďár rychlou brankou „oplatit“ a zároveň navýšit stav na 1:2 a poté už to šlo s hráči Nymburku z kopce. Pak už to byla branka za brankou pro tým hostů. Několik posledních chvil se zápas už jen dohrával. „Řekl bych, že hra byla kompaktní. Drželi jsme se toho, čeho jsme měli, dobře jsme bránili a dali jsme pár hezkých gólů. V podstatě jsme je k ničemu nepustili až na začátek třetí třetiny, kdy jsme byli skoro pořád vylučovaní,“ okomentoval průběh pondělního utkání žďárský hráč Tomáš Střecha.

Byl to právě on, kdo se v posledních sedmi minutách hry rozhodl, že stav 4:1 Plamenům nestačí. Aby potvrdil převahu hostů ještě jednou, poslal kotouč za Matouškova záda popáté. „Jeli jsme tam s Gregym (Martin Gregar) dva na jednoho a já jsem se mu to snažil nějak prostrčit. Obránce si ho ale pohlídal, tak jsem šel do kličky a gólmanovi jsem to dával prakticky do prázdné brány.“ Protože tento gól přišel necelé dvě minuty po předchozím gólu, jehož autorem byl Petr Štěpánek, bylo vidět, že hosté stále makají a možná taky to, že se štěstíčko znovu obrátilo na jejich stranu.

Rozhodně v porovnání s předchozími zápasy byla vidět změna, zvláště v počtu vstřelených branek. Nejenom, že v minulých utkáních předkola byli Žďárští nejprve poraženi na Nymburském ledě, ale málem nedokázali uhrát výhru ani na tom domácím! Ačkoli byly výsledky takové jaké byly, podle úsudku žďárských hráčů to měla na svědomí spíše "paní Smůla", o které v pondělí naštěstí nebylo ani památky. „Myslím si, že zápasy byly srovnatelné, ale už bylo vidět, že soupeři docházejí síly a že jsme měli každopádně navrch. Tlačili jsme je a jediné chvíle, kdy měli šance, byly přesilovky. V těch nás dobře potrápili, ale my jsme to ubránili a vyšlo to,“ pochvaloval si Tomáš.

A tím se dostáváme pomalu k tomu, co bude následovat. Plameny právě teď čeká tzv. „zkouška ohněm“, která dokáže nejenom to, jak moc se přes celou sezónu zdokonalily, ale i to, jak zvládnou pracovat jako tým, jak vydrží dřít od začátku až do konce a v neposlední řadě, jak ustojí hru pod tlakem! Minulé zápasy s tímto soupeřem ale pro Žďár nedopadly vůbec špatně, proto v žádném případě není nutné házet hokejky do žita jenom proto, že je Kolín první. I když se podíváme na statistiky, žďárský mančaft má více vstřelených branek, než Kozlové! Ti mají naopak velmi dobrou obranu, se kterou si budou muset hráči z Vysočiny poradit. „Oni hrají hodně fyzický hokej, ale vždycky bude mít výhodu ten, kdo bude hrát doma. Ve Žďáře jsme je porazili my, oni nás zase porazili u nich, takže uvidíme. Každopádně to bude těžké,“ předpovídá útočník s třiadevadesátkou na zádech.

V prvním čtvrtfinálovém utkání budou Kozlové hostit Plameny. Vítěz základní části bude za každou cenu chtít potvrdit svoji sílu, a tak budou muset Žďárští vynaložit hodně úsilí na překonání tak těžkého soupeře. Nicméně o žďárských chlapech víme to, že se jen tak lehce nabodnout na rohy nedají a když je to opravdu třeba, dokážou rozdrtit soupeře i na jejich vlastním ledě. „Musíme dobře potrénovat, ale tam to s hokejem asi nic moc společného mít nebude. Ale budeme válčit, bojovat, bránit a skákat do střel a nějak to dopadne,“ vyjádřil nakonec odhodlaně svůj názor na nadcházející duel Tomáš.

Protože fanoušci budou mít v těchto zápasech velký vliv na celý jejich průběh a týmy je budou potřebovat jako nikdy předtím, přijďte proto podpořit své favority a buďte s nimi až do konce! A nemusíte čekat do soboty. Fanklub ve spolupráci s generálním partnerem SKLH firmou CooperStandard, pořádá autobusový zájezd na čtvrteční utkání do Kolína a doprava je zdarma!