Úspěšný víkend Plamenů doplnila výhrami i mládež

Zveřejněno 25.01.2016 | Martin Boček
Ž Ď Á R N. S Á Z A V O U - Ani o uplynulém víkendu nebyla nouze o mládežnické zápasy. Pro fanoušky je potěšující, že z pohledu Plamenů to byl víkend vítězný. Všechny mládežnické kategorie totiž dokázaly své zápasy vyhrát a napodobit úspěch "A" týmu v Jablonci.

Ilustrační foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Junioři hráli o tomto víkendu jedno utkání, které sehráli na domácích Bouchalkách proti týmu z Chotěboře, která se nacházela na třetím místě tabulky. Plameny chtěly pokračovat ve své spanilé jízdě bez ztráty bodu, která čítala už 18 vítězných zápasů. A na tomto čísle se nezastavila. Junioři předvedli opět skvělý výkon a po výsledku 7:2 si připsali již devatenáctou výhru v řadě. Jejich náskok na druhou Choceň je už 23 bodů.

Sobota 23.1. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Chotěboř 7:2

STARŠÍ DOROST

Starší dorost čekal opět víkendový dvojzápas na ledech soupeřů. Nejprve se vydali starší dorostenci v pátek do Poděbrad, tedy na led zatím posledního týmu soutěže, se kterým se ale Žďárským letos příliš nedařilo. Plameny nastoupily do tohoto zápasu s velkou chutí a tentokrát si z něj odvezly jasné vítězství v poměru 0:6. O dva dny později čekal na starší dorost tým z Krkonoš. Zde se hrálo o poznání vyrovnanější utkání než v Poděbradech, i přesto, ale dokázaly Plameny zvítězit a připsat si další tři body za výhru 2:3.

Pátek 22.1. – HC Poděbrady : SKLH Žďár nad Sázavou 0:6
Neděle 24.1. – HC Krkonoše : SKLH Žďár nad Sázavou 2:3

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci měli také odehrát dvě utkání, nakonec ale byl pondělní zápas proti brněnské Kometě odložen, a tak hrály mladé Plameny pouze v neděli na ledě Dukly Jihlavy. Žďár odjížděl k tomuto zápasu v oslabené sestavě, ale ani to jim nakonec nebránilo zápas vyhrát. Kdo sledoval tento hokej, tak si na své asi moc nepřišel. Hrál se velmi vyrovnaný zápas, ve kterém tři třetiny nepadl gól. O vítězi nerozhodlo ani následné prodloužení, a tak šel zápas za stavu 0:0 do samostatných nájezdů. Díky perfektnímu výkonu brankáře Denise Vacka a rozhodujícímu nájezdu Jaromíra Pytlíka mohly Plameny slavit hubené ale za to cenné vítězství 0:1 po samostatných nájezdech.

Neděle 24.1. – HC Dukla Jihlava : SKLH Žďár nad Sázavou 0:1sn
Branky a nahrávky: rozh. nájezd: Jaromír Pytlík