Plameny přivítají první tým tabulky. Na Bouchalky přijede Kolín

Zveřejněno 19.01.2016 | Martin Boček
SKLH Žďár nad Sázavou SC Kolín
28., středa 20.1.2016 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - SC Kolín ZNS - KOL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – S chutí konečně naplno bodovat a prolomit smůlu posledních zápasů nebo alespoň prodloužit sérii osmi zápasů s bodovým ziskem, nastoupí ve středu svěřenci Martina Sobotky proti Kozlům z Kolína. Ale žďárské Plameny nečeká nic lehkého, na Bouchalky totiž míří lídr tabulky, se kterým navíc hokejisté SKLH nemají v posledních letech příliš příznivou bilanci.

Kolín prožívá další snovou sezonu. První místo a náskok 5 bodů na druhý Tábor, plus zápas k dobru, to je vizitka Kozlů, kteří doposud prohráli pouze 4 zápasy. Tým pod vedením hlavního trenéra Jiřího Seidla ukazuje, že postup z druhé do první ligy by nemusel být nereálný. Na druhou stranu, přeci jenom se ukazuje, že i Kolín je porazitelný. Z posledních čtyř odehraných utkání totiž Kozlové dvakrát prohráli.

Nejprve těsně před koncem roku podlehli, dá se říci překvapivě, Nymburku, který je v tabulce až na 9. místě. NED dokázal, že postavení v tabulce nemusí nic znamenat a po velmi dobrém výkonu vyhrál 4:3. Kozlové se tak museli smířit s teprve třetí porážkou v sezoně. V následujícím kole si však Kolín spravil chuť, když porazil ve šlágru kola na domácím ledě Tábor 2:1 a upevnil si pozici na samém vrcholu tabulky.

O týden později se Kozlové vydali do hlavního města, kde sehráli utkání proti domácí Kobře. I když se ujali vedení v první třetině, nakonec se z výhry radoval domácí tým, který porazil Kolín 4:3. Středočeši si tak v krátké době připsali další prohru a opět na soupeřově hřišti. Jak se stalo u Kozlů pravidlem, porážku hned střídá výhra, a tak tomu bylo i nyní, kdy se Kolínští po prohře s Kobrou utkali s Vrchlabím a opět předvedli, že jim po právu patří 1. místo a zaslouženě vyhráli 5:3.

První vzájemný zápas obou týmů letošní sezóny viděli diváci na konci října u Labe. Na utkání dorazila skvělá kulisa, atraktivnímu klání přihlížela více než tisícovka diváků. Kdo se přišel na zápas podívat, rozhodně nemohl litovat. I když z pohledu žďárského fanouška tomu mohlo být jinak.

Kolín nastoupil do zápasu velmi svižně, a vypracoval si během první třetiny dvougólový náskok. Ve druhé třetině dokonce Kozlové zvyšovali již na 3:0. Jenže Plameny se nechtěly vzdát a začaly mohutně stahovat. Nejprve ve 34. minutě snižoval Luboš Kunstmüller, tři minuty před koncem snížil na rozdíl jediného gólu Tomáš Střecha. Víc už však Žďárští nestihli a i přes výbornou druhou polovinu zápasu prohráli 3:2.

11.kolo, středa 28.10.2015 SC Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Novinky ve fanshopu

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Nyní jsou nově v sortimentu slušivé zimní čepice, ručníky a módní polokošile, vše samozřejmě i s logem Plamenů. Kromě toho najdete v našem fanshopu tradiční šály, kšiltovky, dresy, trumpetky, puky, hrníčky, atd.

--> 28. kolo - SKLH Žďár nad Sázavou vs. SC Kolín

Atraktivní zápas proti vedoucímu celku tabulky začíná na žďárském zimním stadionu na Bouchalkách ve středu 20.ledna v 18:00. V případě, že nebudete moci tento mimořádný duel sledovat na vlastní oči, bude připraven obvyklý onlajn přenos.