„Musíme to hodit za hlavu a připravit se na další zápas,“ radí Tomáš Střecha

Zveřejněno 18.01.2016 | Karolína Tomandlová
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ve 27. kole zavítaly žďárské Plameny na led dalekého Sokolova. Svěřenci Martina Sobotky chtěli zopakovat výkon z minulého vzájemného zápasu, kdy doma zvítězili 9:2. V čem vězel neúspěch a důvod toho, proč si Žďárští po prohraných nájezdech vezou domů pouhý jeden bod, nám pověděl hráč s číslem 93 na zádech - Tomáš Střecha.

Foto: René Rámiš

Po první třetině, kterou doprovázely šance na obou stranách, bylo skóre vyrovnané. Oba gólmani byli stoprocentní. Nedá se příliš říct, že by měl nějaký z týmů navrch. „První třetina byla z naší strany velmi slabá. Pouštěli jsme je do nepříjemných protiútoků, ale Robin (brankář Blažíček) nás podržel. Soupeři si dokázali, že s námi můžou hrát,“ okomentoval Tomáš začátek zápasu. Je dost možné, že jedním z důvodů byla dlouhá čtyřhodinová cesta, kterou Plameny musely zdolat, aby za soupeřem vůbec dojely.

Na začátku 2. třetiny pokračovali Žďárští ve špatném výkonu. Téměř pořád se hrálo v početních výhodách. V jednom z nich se Sokolovu podařilo vstřelit gól.„Všechna oslabení jsme až na jedno sehráli výborně. Přesilovky tak dobré už nebyly. Moc si s tím hrajeme a nejdeme až tolik do střely. Když už vystřelíme, tak máme zase problém trefit bránu,“ podotknul Tomáš Střecha. O této skutečnosti vypovídá i počet střel na bránu, kdy SKLH vyhrálo jasně 44:21, což ale bohužel v konečném skóre nebylo znát.

Při oslabení ve 24. minutě měl právě Tomáš samostatný únik, který se mu ale bohužel nepodařilo proměnit. K této šanci nám řekl toto: „Chtěl jsem trefit horní vzdálený růžek, jenže jsem minul o pár čísel a vyhnal to tak sám opět do středního pásma.“ Těchto pěkných, ale bohužel nepovedených šancí měl za celý zápas hned několik. Střecha je pro Žďár velmi cenný útočník. Letošní sezónu si na počet bodů drží mezi Plameny krásné třetí místo.

Po druhé části tak měly Plameny v kabině o čem přemýšlet, aby jednogólové manko dohnaly.„Od 3. třetiny jsme měli nad soupeřem jasně navrch, ale v koncovce jsme byli stále bezzubí. Šancí jsme měli požehnaně, až je trestuhodné, že jsme nic neproměnili,“ popsal „Střechy“ jejich závěrečnou nejsilnější část. Jednu šanci se jim ale naštěstí proměnit podařilo. Od té chvíle soupeře tlačili téměř stále, ale naneštěstí byl tlak k ničemu, jelikož skórovat již nedokázali.

Zápas šel do prodloužení. Nic zásadního se v něm nestalo, a tak došlo až na nájezdy. Žďárští bojovali statečně, avšak snaha nestačila. V sedmé sérii domácí vydřeli dva body a hostům ponechali pouze jeden. V druhé sérii se mohl projevit i právě Tomáš, ale ani jemu se kotouč do brány „procpat“ nepodařilo. „V prodloužení to bylo hodně nahoru dolů. Tam nás opět podržel gólman. A nájezdy? Tam to je loterie, led byl nekvalitní a každý měl problém ten puk kočírovat na hokejce. Bohužel, domácí berou dva body, i když jsme měli odjíždět my se třemi. Mohli jsme pak mít trochu lepší postavení v tabulce,“ dodal nakonec smutně Tomáš, který ví, že jim tyto ztracené body mohou velice chybět.

I když se Plamenům zápas nepovedl tak, jak si představovaly, už na to nesmí myslet a musí se posunout dál. „Musíme to hodit za hlavu a připravit se na další zápas. Teď už jde do tuhého a každý bod se bude cenit. Protože tabulka o předkolo je velmi nacpaná a neradi bychom skončili tam, kde si myslím, že nemáme co dělat!“ Jak Tomáš správně řekl, teď už jde o všechno. Musí se opět vyhrávat. Důležité tři body si Plameny mohou připsat již tuto středu, kdy na Bouchalky dorazí borci z Kolína. Vyhrát ale bude hodně těžké, jelikož hosté drží v tabulce momentálně prvenství. A tak, přijďte všichni Plameny podpořit, ať zůstanou body ve Žďáře!