Po třech týdnech se Plameny představí venku, přivítají je Řisuty

Zveřejněno 09.01.2016 | Ondřej Krásný
HC Řisuty SKLH Žďár nad Sázavou
26., sobota 9.1.2016 17:00
HC Řisuty - SKLH Žďár nad Sázavou RIS - ZNS
S L A N Ý - Po dvou domácích divokých zápasech v řadě Plameny vycestují k prvnímu venkovnímu zápasu nového roku na led soupeře. Vzdorovat jim budou Řisuty, kterým se dokonale povedlo zaskočit Žďár v prvním vzájemném zápase na Bouchalkách. Tuto porážku a zároveň nepovedený konec posledního zápasu však budou chtít Plameny odhodlaně odčinit a v zádech budou mít dvě venkovní výhry v řadě. Utkání začíná v 17 hodin.

Historicky, tedy v posledních sezónách se Plamenům proti Řisutům poměrně daří. V loňské sezóně se dokonce oba soupeři setkali v play-off, ale ze série vyšli zcela jednoznačně vítězně žďárští hokejisté. Svého soupeře přehráli 3:0 na zápasy s celkovým skóre 17:2. O to více překvapivý byl výsledek z letošního podzimu. Buldoci přijeli na Bouchalky a dokonale zaskočili domácí Plameny, když svého soupeře rozstříleli 9:3.

Forma posledních zápasů a týdnů Řisut rozhodně není nijak zvlášť oslnivá. V prosinci se paradoxně Buldokům dařilo bodovat pouze proti silným soupeřům a co je pro Plameny dnes důležité, tak pouze na domácím ledě. Dva body si připsali po dvou porážkách po prodloužení s Táborem a Vrchlabím a tříbodové vítězství proti Kobře Praha. Naopak porážka je neminula v zápasech s Pelhřimovem, Pískem, Jindřichovým Hradcem a Havlíčkovým Brodem.

Plamenům se v posledních zápasech na venkovním ledě poměrně daří. V tom posledním sehrály Plameny důležitý zápas na ledě Nymburku, jenž vyhrály za tři body. O deset dní dříve vezl Žďár tři body z ledu Bíliny. O týden předtím navíc měly Plameny našlápnuto bodovat i na ledě Klatov, ale tam je o ně připravili rozhodčí.

V tabulce ztrácí Buldoci na Žďár 4 body, Plameny ale tak jako tak potřebují nutně bodovat v boji o play-off a opět je před žďárskými hokejisty velice důležitý zápas. Plameny se mohou v případě tříbodového vítězství přehoupnout na sedmé místo před Písek, jednoduché to však určitě nebude.