Junioři opět nadělovali, mladší dorost doma zvítězil, ale z venku body nepřivezl

Zveřejněno 04.01.2016 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V uplynulém víkendu sehráli své zápasy junioři a mladší dorostenci. Junioři přivítali na Bouchalkách druhý tým tabulky, nicméně výsledek tomu zdaleka nenasvědčoval. Nejmladší dorostenecká kategorie v sobotu vyhrála důležitý souboj o udržení s Havlíčkovým Brodem. V neděli však svěřenci Martina Sobotky body z Mladé Boleslavi nepřivezli.

Foto: René Rámiš.

JUNIOŘI

Ani druhému týmu tabulky se ani na šestnáctý pokus nepodařilo sebrat Plamenům byť jediný bod. Junioři Žďáru nadále zcela suverénně vévodí tabulce Krajské ligy s plným počtem bodů. Tentokrát rozstříleli Choceň 11:0 a již dva zápasy po sobě neinkasovali. Navíc se mohou pyšnit neuvěřitelným skóre z posledních třech zápasů – 23:1.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Choceň 11:0 (3:0, 2:0, 6:0)
Branky a nahrávky:
8.Klíma (Šmída), 14.Mäki (Němec A.), 15.Hejtmánek, 37.Pazourek (Machovec,Němec A.), 40.Machovec (Kašpar), 43.Šmída (Rozmarín), 52.Němec A. (Mäki), 54.Kašpar (TS), 56.Machovec (Kašpar,Němec A.), 57.Klíma (Šmída), 59.Kašpar (Pazourek).

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost Plamenů přivítal v sobotu na svém ledě Havlíčkův Brod. Ten v této sezóně již třikrát na Žďár vyzrál a vzhledem k postavení obou týmů v tabulce to bylo důležité utkání. Plameny však vykročily hned v první třetině za vítězstvím, kterou vyhrály 2:0. Zlomovým momentem byla v polovině zápasu ubráněná pětiminutová přesilová hra Bruslařů, po které se během dvou minut trefil dvakrát Jaromír Pytlík a definitivně rozhodl, že tři body tentokrát zůstanou na Bouchalkách. První čisté konto v sezóně si navíc připsal brankář Denis Vacek.

SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky:
2. Křehlík (Pytlík), 20. Primožič (Pytlík), 28. Pytlík (Křehlík, Trejbal), 30. Pytlík (Kukla), 42. Křehlík (Pytlík).

Ihned druhý den v neděli cestovali svěřenci Martina Sobotky do Mladé Boleslavi, ale tam se jim tolik nedařilo. Tým z města Škodovky se dostal v první třetině do jednobrankového vedení, které se jim podařilo v posledním dějství ještě navýšit. Domácí brankář Haas navíc nepovolil Plamenům ani jediný zářez a připsal si čisté konto.

BK Mladá Boleslav – SKLH Žďár nad Sázavou 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky:
7. Novák (Vojte), 56. Šípek (Čermák), 60. Čermák (Furmánek).