Junioři přestřelku zvládli, starší dorost s mladším bez bodu

Zveřejněno 23.11.2015 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Předposledním listopadovým víkendem pokračovaly mládežnické soutěže. Junioři cestovali do Chocně a divokou přestřelku nakonec zvládli. Starší dorost nedokázal zvítězit s posledním týmem tabulky a počtvrté v řadě prohrál. Nedařilo se ani mladším dorostencům, kteří nestačili na Duklu Jihlava.

Foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Junioři se v sobotu večer postavili ke svému letošnímu desátému zápasu a nadále dokázali udržet stoprocentní bodový zisk. Plameny ze začátku musely otáčet skóre, což se jim podařilo a v průběhu zápasu si vytvořily dokonce vysoké vedení 8:3. Choceň to však nepoložilo a dokázala snížit na konečných 8:6. Divokou přestřelku tak Žďár zvládl a připsal si desáté tříbodové vítězství.

Sobota 21.11. – HC Choceň : SKLH Žďár nad Sázavou 6:8 (2:2, 1:4, 3:2)
Branky a nahrávky:
4.Tošovský (Tölg), 12.Kobr (Lichtag), 29.Pilař (Jedlička), 47.Kučera (Pilař,Dvořák), 49.Bednář (Pilař,Kučera), 57.Jehlička (Kučera,Pilař) - 7.Pazourek (Kašpar), 10.Kašpar (Mäki, Pazourek), 25.Rozmarín (Macek), 27. Mäki (Pazourek), 34. Mäki (Pazourek), 40. Mäki (Machovec, Kašpar), 44.Machovec (Pazourek), 46.Němec R. (Šmída).

STARŠÍ DOROST

Starší dorost měl v zádech dvě porážky a šanci spravit si chuť dvěma zápasy na domácím ledě. Nicméně v pátek naopak nedokázali svěřenci Petra Štěpánka porazit poslední HC Poděbrady a připsali si porážku 4:2. V neděli přijel na Bouchalky Jablonec, který se pohybuje ve vyšších patrech tabulky. Vlci dokázali přestřílet Plameny a odvést si ze Žďáru tři body po vítězství 5:3

Pátek 20.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Poděbrady 2:4
Neděle 22.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Vlci Jablonec 3:5

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci uzavírali základní část proti jihlavské Dukle. Ta Plamenům nepovolila ani jedinkrát skórovat a naopak sama čtyřikrát udeřila a tak poměrně přesvědčivě dokázala zvítězit. Plameny tak budou ve skupině o udržení pokračovat s brněnskou Kometou, Českými Budějovicemi, Duklou Jihlava, Mladou Boleslaví a s Havlíčkovým Brodem, na který má Žďár sedmibodový náskok. S každým soupeřem se Plameny utkají 4x, poslední tým automaticky sestupuje do Ligy mladšího dorostu. První tým z této skupiny postupuje do „Play-off o účast na závěrečném turnaji“. Body ze základní části se započítávají.

Neděle 22.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Dukla Jihlava 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
10. Musil (Juda, Úlovec), 11. Vala (Brož, Najman), 23. Úlovec (Rašín, Vala), 41. Najman (Vala, Zadina).

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ.