Junioři stále bezchybní, mladší dorost získal i ztratil, starší nulový

Zveřejněno 16.11.2015 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - V polovině listopadu se žďárská mládež střetla k dalším šesti duelům. Junioři jsou i po deseti zápasech bez ztráty jediného bodu. Starší dorost měl jihočeský víkend a vůbec se mu nevydařil. Doma neuspěl proti Táboru a z Písku se vrátil s debaklem. Mladší dorostenci naopak překvapili brněnskou Kometu, nicméně v Havlíčkově Brodě ztratili.

Ilustrační foto: René Rámiš

JUNIOŘI

V pátek zajížděli junioři na led Lanškrounu. Ten se nacházel na šestém místě, zatímco Plameny se sluní na vrchu. Zápas tomu však tak úplně nenasvědčoval, jelikož se Žďáru povedlo definitivně zlomit odpor soupeře až ve třetím dějství.

Pátek 13.11. – HC Lanškroun : SKLH Žďár nad Sázavou 1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 18. Kampas, 25., Mäki, 43. Pazourek (Mäki), 46. Prchal (Pazourek), 59. Vacek (Kampas J., Kampas M.)

Hned druhý den přivítaly Plameny na domácím ledě tým Poličky. Spartak se držel na druhém místě tabulky, nicméně domácí Žďár nemohl, co se týče tabulkového postavení, ohrozit. Plameny si díky fantastické spolupráci Pazourka s Mäkim dokázali připsat další tři body a opět potvrdit své vedení v tabulce. Žďár má z deseti zápasů plných 30 bodů.

Sobota 14.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Spartak Polička 6:2 (1:0, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Machovec (Mäki), 34. Pazourek (Mäki), 35. Pazourek (Mäki), 40. Pazourek (Mäki), 44. Němec (Kašpar), 52. Němec (Kašpar)

STARŠÍ DOROST

V pátek přivítal starší dorost Žďáru na domácím ledě zatím druhý celek Ligy staršího dorostu HC Tábor. Kohouti v prvním vzájemném zápase zcela rozstříleli Plameny a tak byli v utkání favoritem. Tuto roli Tábor potvrdil a přestřílel v přestřelce domácí Žďár 7:4. Nestačil ani hattrick Nedvěda.

Pátek 13.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Kohouti Tábor 4:7 (2:3, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 7. Nedvěd, 9. Nedvěd (Rubner), 40. Březina (Fic), 54. Nedvěd - 11. Jelínek (Zavadil, Drhovský), 18. Raiterman, 19. Adamec (Škoda), 26. Škrdlata (Jelínek), 42. Škoda (Bouška, Prášek), 45.Škoda (Kratochvíl), 55. Adamec (Kratochvíl).

V neděli zajížděli starší dorostenci do Písku. Tak jako A týmu se jim bohužel nedařilo. Starší dorostenci Písku se před víkendem nacházeli na třetím místě tabulky. Do Žďáru si Plameny přivezly sedmibrankový nášup a musely skousnout porážku 7:1.

Neděle 15.11. – IHC Písek : SKLH Žďár nad Sázavou 7:1

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost se utkal již ve čtvrtek na Bouchalkách s brněnskou Kometou. Ačkoliv se Kometa dostala do brzkého vedení, Plamenům se povedlo ještě do závěru první třetiny stav utkání otočit. Ve druhé třetině se navíc po brance Soukupa mohli domácí radovat z dvoubrankového vedení. Do konce zápasu již branka nepadla a Plameny si tak připsaly tři důležité body.

Čtvrtek 12.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Kometa Brno 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Pytlík (Matěcha, Primožič), 19. Pytlík (Primožič, Tobiáš), 27. Soukup – 3. Kunc (David).

V neděli zajížděli mladší dorostenci do Kotliny, aby se zde utkali se zatím posledním týmem tabulky Havlíčkovým Brodem. Plamenům se však nedařilo a po první třetině Bruslaři vedli 2:0. Žďáru se nepovedlo ani vstřelit branku a navíc v závěru domácí rozhodli o svém vítězství brankou do odkryté klece. Havlíčkův Brod tak stáhl ztrátu na Plameny na šest bodů.

Neděle 15.11. – BK Havlíčkův Brod : SKLH Žďár nad Sázavou 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Pokorný (Zvěřina), 19. Teplý, 58. Kohout (Tecl, Kyncl).