S Martinem Gregarem o zápase, vítězné brance i o tom, proč se mu střelecky tolik nedaří jako v přípravě

Zveřejněno 05.11.2015 | Barbora Hronková, mk
K L Á Š T E R E C   N A D   O H Ř Í – Ve středu se Žďárští vydali do Klášterce, odkud si za svoje snažení přivezli tři body. Jsou zcela jistě spokojeni, protože stav 1:4 poměrně dost vypovídá o tom, kterému týmu se dařilo více. Rozhodně to ale nebylo tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Plameny se na tento zápas pilně připravovaly, ale rozhodně se to vyplatilo. Více už nám k zápasu řekl Martin Gregar.

Foto: René Rámiš

Na začátku zápasu měly obě strany několik zajímavých šancí. První z nich využily hostující Plameny, když v první třetině v přesilové hře skóroval Luboš Kunstmüller (0:1). Druhou třetinu ozdobily branky dvě, znovu obě od Žďáru (0:3). V poslední třetině se konečně povedlo dostat puk do brány protivníka i Klášterci (1:3), který rovněž zužitkoval početní výhodu. Domácí už ale výsledek zápasu nezvrátili, ani při hře v powerplay. Naopak, Žďárští své vítězství korunovali ještě gólem do opuštěné klášterské branky.

„Ten zápas se určitě vydařil, protože se nám konečně podařilo vyhrát. Jsme určitě rádi za tři body a myslím si, že jsme po většinu zápasu byli lepší a zasloužili jsme si vyhrát,“ řekl k zápasu Žďárský útočník Martin Gregar a měl dozajista pravdu, protože letos Plameny moc bodů zatím ze svých duelů nevytěžily. Ne že by jim chyběla snaha a bojovnost, ale spíš je provází smůla, chabá produktivita střelby, často si podráží nohy vlastními chybami a jejich přesilovky také nejsou zrovna silnou zbraní. V Klášterci to ale bylo už trochu jinak. Plameny omezily chyby na minimum, dvě branky vsítily díky přesilovým hrám a zlepšenou produktivitu dokresluje druhá třetina, kdy z pěti střel Žďár dvakrát skóroval.

Ve třicáté druhé minutě se útočné formaci Gregar, Vítek a Střecha, povedlo vstřelit parádní a velmi důležitou branku, která možná rozhodla o výsledku zápasu a nakonec byla i brankou vítěznou. „Tam se mi to povedlo prostrčit v našem pásmu na Střechyče (Tomáš Střecha – pozn.redakce), ten ujel s Vítym (David Vítek - pozn.redakce) dva na jednoho a krásně to vyřešili,“ popsal důležitý okamžik zápasu Gregar.

Ačkoli byl Martin nejproduktivnější hráč v přípravě, teď to není úplně podle jeho představ. A proč to nejde a kde je problém?: „To bych taky rád věděl, je pravda, že se mi příprava povedla a doufal jsem, že na to navážu v soutěži. Snažím se, aby to bylo lepší, aby se mi zase dařilo tak, jak v té přípravě. Doufám, že se to co nejdřív prolomí, a začne to tam padat tak, jak to tam padalo na začátku sezóny.“

Zeptali jsme se žďárského útočníka i na jeho cesty do Poličky, kde zároveň nastupuje v krajské lize. Zda to nemůže být právě tím, protože mít takové množství tréninků a zápasů je určitě náročné. „Únavou to určitě nebude, je začátek sezóny, fyzicky se cítím skvěle a v Poličce se mi střelecky daří. Je to spíš o tom, že tady to nemůžu prolomit, a doufám, že se to co nejdřív podaří a začne to zase padat,“ okomentoval svou výkonnostní situaci Martin Gregar. Celý tým i fanoušci si samozřejmě přejí totéž a těší se na Martinovu rychlost, bojovnost a dravost, kterou předvádí, a co nejvíc okořeněnou také góly a gólovými nahrávkami, jako ukázal právě v Klášterci. Tak třeba hned v sobotním derby Vysočiny proti Pelhřimovu se Martin rozstřílí a dá si tak dárek ke svému blížícímu se svátku.