Mladší dorost šokoval výhrou nad extraligovým lídrem

Zveřejněno 01.11.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Nejpříjemnějším překvapením mládežnických výsledků v uplynulém týdnu, se jednoznačně stala nečekaná výhra mladšího dorostu nad Hradcem Králové, čímž žďárští mladíci udělali další krůček k hlavnímu cíli sezóny – záchraně extraligy. Ale dařilo se i dalším kategoriím. Opět bezchybní byli junioři, kteří nadále vedou tabulku bez ztráty bodu. Starší dorost si po pátečním debaklu od Kolína, spravil chuť nedělní výhrou v Příbrami.

Foto: René Rámiš

JUNIOŘI

V pátečním zápase potvrdila nejstarší mládežnická kategorie Plamenů svoji nadvládu v krajské soutěži a s Litomyšlí si junioři poradili vcelku jednoznačně.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Litomyšl 8:2

V sobotu cestovali svěřenci trenéra Kulíška do Pelhřimova. Lední medvědi zatím Plameny potrápili asi nejvíce, ale přesto si žďárští junioři připsali další tři body a suverénně vévodí tabulce krajské ligy bez ztráty jediného bodu a jednoznačným skóre 48:14.

HC Lední Medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou 2:5

STARŠÍ DOROST

Podobně jako „A“ tým ve středu, tak i starší dorost, se v pátek utkal s lídrem tabulky a jednalo se rovněž o SC Kolín. Rozdíl byl v tom, že mladé Plameny přivítaly mladé Kozly na žďárských Bouchalkách. Stejně jako jejich starší kolegové však nevytěžili ze zápasu žádný bod, ovšem s podstatně horším výsledkem. Kolínští rozhodli o své výhře čtyřmi brankami již v první třetině.

SKLH Žďár nad Sázavou – SC Kolín 1:8 (0:4,0:3,1:1)

Nedělní cesta týmu vedeného trenérem Štěpánkem, již byla o poznání úspěšnější. Z Příbrami si starší dorostenci přivezli dva body za výhru 1:2 na nájezdy. Od první třetiny drželi Žďárští těsné vedení, ale domácí dokázali v závěrečné části zápasu vyrovnat. Utkání dospělo k samostatným nájezdům, ve kterých byli úspěšnější hosté

HC Příbram – SKLH Žďár nad Sázavou 1:2sn (0:1,0:0,1:0 – 0:1)

MLADŠÍ DOROST

Také mladší dorostence čekaly v uplynulém týdnu dva zápasy. V tom středečním se žďárští mladíci utkali na domácím ledě s vedoucím týmem extraligové tabulky a doposud neporaženým královéhradeckým Mountfieldem. Že zrovna Žďár bude první, kdo dokáže Východočechy obrat o všechny body, je takřka senzací. V první třetině poslal Plameny do vedení Primožič, ale ve druhé hosté vyrovnali. Žďárští mladíci však srdnatě bojovali, tým skvěle podržel brankář Vacek a ve třetí třetině vrátil domácím vedení Tobiáš. To již Sobotkovi svěřenci uhájili a připsali si velmi důležité a velmi nečekané tři body.

SKLH Žďár nad Sázavou - Mountfield HK 2:1 (1:0,0:1,1:0)
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 16 Primožič (Pytlík), 54 Tobiáš (Pachl) - 27 Popplel (Morong, Krištof)

V neděli čekal mladší dorostence další východočeský soupeř. V pardubické Tipsport aréně se utkali s místním Dynamem. A tentokrát se již překvapení nekonalo. Aktuálně třetí Pardubice si připsaly plné tři body. Mladé plameny sice dokázaly odolávat tlaku domácího favorita téměř celou první třetinu, když inkasovaly až v poslední minutě, ale Pardubičtí hráli trpělivě a ve druhé dvacetiminutovce svůj náskok navýšily o druhou branku. Snahy žďárských mladíků o zvrat ve vývoji, však odmítlo Dynamo v závěrečném dějství dalšími dvěma brankami. Hokejistům z Vysočiny se skórovat nepodařilo.

HC Dynamo Pardubice - SKLH Žďár nad Sázavou 4:0 (1:0,1:0,2:0)
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 20. Koffer (Rudy, Zeman), 29. Rohlík (Koffer, Zeman), 45. Kostka (Sýkora, Chára), 54. Mazura (Blümel)