V sobotu přijede k důležitému zápasu Jablonec

Zveřejněno 30.10.2015 | Ondřej Krásný, Carey_44
SKLH Žďár nad Sázavou HC Vlci Jablonec
12., sobota 31.10.2015 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Vlci Jablonec ZNS - JBL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V sobotu přijede na Bouchalky Jablonec a nepůjde o málo, hrát se bude tzv. o šest bodů. Plamenům by se v případě porážky mohla vzdálit postupová příčka do playoff, naopak Vlci by se mohli přiblížit šesté přímé postupové příčce. Po domácím vítězství proti Sokolovu a dobře odehraném zápase v Kolíně, mají Plameny na čem stavět. Jablonec si po porážkách vyšlápl v posledním kole na Vrchlabí.

Jablonečtí Vlci se v letošní sezóně stejně tak jako Plameny spíše hledají. Nicméně od pátého do sedmého kola si dokázal Jablonec vytvořit sérii třech vítězství v řadě, když postupně porazil Trutnov, Bílinu a Děčín.

Tuto sérii však záhy vystřídala série porážek. Vlci nevyzráli na Nymburk, Tábor a Kobru. Chuť si však spravili v posledním kole. Ve středu se jim podařilo přehrát na domácím ledě Vrchlabí. Ačkoliv se Vrchlabí dostalo do vedení, Jablonec díky dvěma brankám v samotném závěru první třetiny, dokázal otočit stav na 2:1 a vytvořit si tak dobrou výchozí pozici. Vlci zápas zvládli výborně a zvítězili 4:2.

Pro Plameny je to však při pohledu na tabulku poměrně důležitý zápas, jelikož Jablonec okupuje devátou příčku a mezera mezi postupovými a nepostupovými pozicemi se může velmi rychle rozrůst. V případě vítězství, by se Žďár na svého sobotního soupeře bodově dorovnal, v případě porážky by odstup obou soupeřů činil šest bodů.

Vzájemné zápasy mezi Žďárem a Jabloncem jsou vyrovnané. Oba celky si ze čtyř zápasů připsaly po dvou vítězstvích a to vždy na domácím ledě. Ještě se ani jednomu týmu nepovedlo ukrást tomu druhému z jeho ledu ani bod. V letošním ročníku se však jedná o první zápas.

Po Ondřeji Kovářů, o kterém jsme informovali v reportáži z Kolína, bude další posilou pro sobotní zápas jihlavský David Březina, který v letošní sezóně odehrál za Duklu deset zápasů a připsal si tři branky a jednu asistenci. Naopak trenéru Sobotkovi bude v nadcházejícím zápase chybět Michal Kaňka, který se omluvil z osobních důvodů.

Utkání o šest bodů začíná v sobotu 31.října v 17:30 hodin na Bouchalkách. Přijďte podpořit žďárské Plameny a pomoci jim vrátit se zpět na vítěznou vlnu!

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Kromě toho zde bude možné zdarma získat kartu Lyoness, která nejen, že držiteli přinese řadu slev a výhod, ale zároveň každým nákupem na tuto kartu finančně podpoří SKLH Žďár nad Sázavou.

--> 12. kolo - SKLH Žďár nad Sáz. vs. HC Vlci Jablonec sobota 31.10. 17:30