Pohled na zápas v Kolíně skrz masku brankáře Blažíčka

Zveřejněno 29.10.2015 | Barbora Hronková, mk
K O L Í N – Ve středu se Žďár utkal s jedničkou druholigové tabulky. A ačkoli Plameny nevyhrály, hra se jim vcelku povedla. Nepřivezly sice žádné body, ale vrátily se s posíleným sebevědomím, protože i s Kolínem dokázaly sehrát vyrovnanou partii – zápas skončil 3:2 pro Kolín. Na průběh utkání jsme se zeptali žďárského brankáře Robina Blažíčka.

Foto: René Rámiš

Jak Žďár, tak Kolín začali utkání naplno a šli do toho se stoprocentním nasazením. První třetina se ale přes mírnou převahu Žďáru, víc podařila domácím (2:0). Ve druhé třetině oba týmy skórovaly po gólu (1:1) a i když hosté prohrávali o dvě branky, ke konci zápasu se ještě Tomáši Střechovi podařilo snížit náskok Kolína na jediný gól. „Myslím si, že zápas byl povedený z obou stran, že to pro diváky byla hezká podívaná. Pro nás smůla, že jsme v první třetině dostali dva góly, kdy jsme měli víc ze hry. První gól mě mrzí asi nejvíc, protože tam mu to sjelo v tom nájezdu. Jinak ten druhý gól už byla jejich hezká souhra a třetí, tam byla škoda, že jsme si nepohlídali signál po buly,“ řekl k zápasu Robin Blažíček, který v tomto zápase bránil plamennou bránu.

Zápas, kde bohužel pro Plameny vstřelili více branek domácí, se však Žďáru povedl a dokázal ho Kolínu pořádně zkomplikovat. Na konečné pocity nám Robin odpověděl vcelku pozitivně:„Řekl bych, že jsme byli místy i lepší, jen škoda, že jsme nedali nějaké branky. Ale tenhle zápas nás určitě nakopl a doufám, že nás to v budoucích zápasech posune dál a že už v sobotu proti Jablonci vyhrajeme.“

Ke své aktivitě v týmu a perfektnímu výkonu, zejména v poslední třetině, nám Robin řekl toto: „Já jsem na to čekal, protože po zranění jsem se do toho nemohl nějak dostat. Teď dvě třetiny to bylo takový jalový, kdy jsem pořád jenom čekal a stál. Pak přišli a dali gól. Ale v té třetí třetině jsem konečně něco chytil, takže jsem rád.“

Zajímalo nás i střídání s Jiřím Slámou. Oba gólmani podávají poměrně rovnocenné výkony a v zápasech se víceméně střídají. Jiří má ale ve žďárské brance o něco větší zkušenosti, proto ho také vídáme v akci o něco častěji. A tak jsme se zeptali Robina, zdali by nechtěl být na ledě více. „Už na začátku jsem s tím počítal. Nečekal jsem, že budu chytat jako jednička, protože jsem věděl, že Jirka tady chytal parádně už pár let. Takže já jsem rád, že můžu vůbec naskočit. Mně to střídání problém nedělá, ale jsem rád, když si zachytám. A když to bude v sobotu, ve středu nebo další týden, to mi je jedno. Prostě když se bude dařit týmu, tak budu rád,“ potvrdil svoji sounáležitost s Plameny Robin Blažíček.

Tímto zápasem Plameny potvrdily, že se dostávají zpět do formy. Doufejme proto, že si všechnu svoji smůlu již vybraly, a teď už budou v tabulce jen stoupat! Další krok k tomu mohou udělat v sobotu, kdy na Bouchalkách přivítají hokejisty Jablonce.