Žďár čeká těžká zkouška v Kolíně

Zveřejněno 27.10.2015 | mk
SC Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
11., středa 28.10.2015 18:07
SC Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
K O L Í N – Sváteční středa má na programu jedenácté kolo druhé hokejové ligy. Plameny v sobotu konečně protrhly černou sérii a deklasovaly doma Sokolov. Ovšem nyní je čeká trochu jiný level. Sobotkova družina pocestuje na led jednoho z největších favoritů soutěže, aktuálně druhého Kolína.

Kolín je vůbec nejtradičnější a nejčastější soupeř žďárských hokejistů v historii. Středeční duel bude v pořadí již 115. Dosavadní bilance vyznívá lépe pro Kolín, který má na svém kontě 55 výher, oproti 48 žďárským úspěchům, zbývajících 11 zápasů skončilo remízou.

Kozlové patří každoročně mezi nejlepší týmy soutěže. Výjimkou není ani letošní sezóna, kdy Středočeši od prvních kol bojují o absolutní špici tabulky. Až do devátého kola také drželi první příčku bez ztráty jediného bodu. Prvním a zatím jediným celkem, který si připsal skalp lídra, byla pražská Kobra (3:4). Z posledního utkání si Kolínští přivezli dva body z Vrchlabí za výhru 4:5 na samostatné nájezdy. Aktuálně se o vedení v tabulce dělí s Táborem, se kterým mají shodných 26 bodů.

Během letní přestávky se trenérského kormidla u Labe ujal zkušený osmapadesátiletý kouč Jiří Seidl. Ten připravil do letošní sezóny nesmírně silný tým, ve kterém mezi hlavní tahouny patří například ofenzivní opory Petr Morkes (7+8) a Jakub Semirád (5+6), může se spolehnout na osvědčené defenzivní pilíře, jako jsou Lukáš Skokan nebo Tomáš Pácal. Kouč má k dispozici také silnou a vyrovnanou brankářskou dvojici. O něco více prostoru dostává zatím Martin Sejpal před Františkem Moravcem.

Není tedy pochyb, kdo je v nadcházejícím duelu favoritem. Plameny, i přes minulou vysokou výhru, svoji letošní stabilní formu stále hledají, zatímco Kozlové přímo září. Tudíž jakýkoli import bodů od Labe k Sázavě by byl mimořádně příjemným překvapením. Nicméně, každý zápas začíná od nuly…

Tradiční derby začne na kolínském stadionu ve středu 28. října v 18:07. Duel můžete sledovat buď přímo v místě konání nebo prostřednictvím onlajn přenosu.

--> 8. kolo – 11. kolo – SC Kolín vs SKLH Žďár nad Sázavou