Pro žďárskou mládež napůl úspěšný víkend

Zveřejněno 26.10.2015 | Ondřej Krásný, Carey_44
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Poslední říjnový víkend se opět vydali na led mladíci SKLH. V pátek si připsali vítězství starší dorostenci i junioři. Nicméně v neděli se nezadařilo. Mladší dorost prohrál na ledě Sparty, starší v Jindřichově Hradci. Celkově si tak ze čtyř zápasů žďárská mládež připsala dvě výhry.

JUNIOŘI

V pátek přijela na Bouchalky Choceň, která před utkáním okupovala čtvrté místo tabulky. Plameny vstoupily do utkání přímo skvěle, když už v šesté minutě po trefě Pazourka a Vacka vedly 2:0. Do konce první části se navíc trefil Kampas a udál tak utkání jasný směr. Ačkoliv Choceň snížila, Plameny poté opět odskočily a nakonec si připsaly tři body a vítězství 6:2. Junioři jsou tak nadále po čtvrtém kole stoprocentní s dvanácti body.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Choceň 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 2.Pazourek (Mäki), 6.Vacek (Prchal), 13.Kampas J. (Kampas M.,Vacek), 27.Rozmarín (Macek,Šimák), 36.Kampas M. (Kampas J.), 50.Machovec (Pazourek,Kašpar) - 21.Kučera J.(TS), 37.Pilař (Kučera J.)

STARŠÍ DOROST

Víkendové zápasy mládeže odstartoval starší dorost soubojem s Chrudimí. Po vyrovnané první třetině přišla důležitá druhá dvacetiminutovka, kdy se Plameny trefily třikrát a odnesly si do třetího dějství náskok 4:1. Ani to však soupeře nepoložilo. Chrudim dokázala nejprve snížit na 4:1 na což, zareagoval brankou Prokš, nicméně hostům se povedlo do 54. minuty snížit na rozdíl jediné branky. Stav už však zůstal stejný až do šedesáté minuty a Žďár si tak připsal tři body.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Chrudim 5:4 (1:1, 3:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 13. Nedvěd (Jankovský), 21. Hrbatý (Nečas), 34. Hrbatý (Geba), 40. Geba (Jirčík). 47. Prokš – 11. Černý (Pavelka), 46. Pavelka (Kulhánek, Novotný), 49. Pavelka (Novotný), 54. Novotný (Pavelka)

V neděli čekal na starší dorost Žďáru souboj o čtvrté místo na ledě Jindřichova Hradce. Plameny sice brzy skórovaly, nicméně první dvacetiminutovka skončila nerozhodně. O svém vítězství rozhodl Vajgar v prostředním dějství, kdy si vytvořil vedení 3:1. Žďár sice dokázal v 45. minutě snížit, ale vyrovnat již nestačil.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – SKLH Žďár nad Sázavou 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Nečas (Nedvěd, Jankovský), 45. Fixa (Jankovský)

MLADŠÍ DOROST

Na mladší dorostence nečekal vůbec lehký úkol. V neděli vycestovali na led pražské Sparty do Tipsport Areny, aby se pokusili překvapit soupeře. To se jim však nepovedlo. Sparta si vytvořila v úvodní dvacetiminutovce tříbrankový náskok. Ten už nepustila a navíc v následujících dvou třetinách přidala vždy po jedné brance. Plameny tak podlehly Spartě 0:5.

HC Sparta Praha – SKLH Žďár nad Sázavou 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Arnošt, 16. Gluzman (Havlín, Čermák), 20. Čížek (Dani), 24. Dani (Vitouch), 57. Gluzman (Prymula, Haš)