Mladší dorost si připsal důležité body, starší dorost i junioři opět vítězně

Zveřejněno 19.10.2015 | Ondřej Krásný, Carey_44
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Poměrně úspěšný víkend má za sebou mládež žďárského SKLH. Mladší dorost sice v neděli nestačil na Liberec, ale důležitý souboj na ledě Mladé Boleslavi zvládl. Starší dorost těsně přehrál Krkonoše a junioři si připsali další vysoké vítězství. Foto: René Rámiš.

JUNIOŘI

Ve třetím kole čekala na juniory Polička, která tak jako Žďár měla před sobotním utkáním plný počet bodů. I podle toho, alespoň první polovina zápasu vypadala, kdy se soupeř proti Plamenům držel na dostřel. Plameny rozhodly o svém vítězství mezi 30. a 40. minutou, kdy se dvakrát trefil Mäki a jednou Kašpar. Po druhé třetině Žďár vedl 6:2. Ve třetí třetině ještě Plameny přidaly tři branky a do Žďáru přivezly tři body s tento víkend známým výsledkem 9:3.

HC Polička – SKLH Žďár nad Sázavou 3:9 (1:2, 1:4, 1:3)
Branky a nahrávky: 15.Vostřel (Švanda,Lidmila), 24.Lidmila (Vostřel), 51.Zobač (Martinů) - 2.Vacek (Kampas M.,Kampas J.), 10.Mäki (Kašpar), 25.Němec A. (Mäki), 30.Mäki (Němec R.,Kašpar), 37.Kašpar (Machovec), 40.Mäki (Kašpar), 50.Prchal (Vacek), 51.Kašpar (Mäki,Němec R.), 53.Mäki (Němec R.)

STARŠÍ DOROST

Starší dorost přivítal v neděli na vlastním ledě HC Krkonoše, které se pohybují spíše na spodku tabulky. Průběh utkání tomu však nenasvědčoval. Plameny se dlouho trápily a až ve 47. minutě dokázaly překonat hostujícího brankáře. Nicméně vedení Žďáru trvalo jen 4 minuty, než vyrovnal Kršek. Tři body vystřelil domácímu týmu Jankovský tři minuty před koncem. Dramatické utkání tak přineslo Plamenům plný počet bodů.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Krkonoše 2:1(0:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 47. Prokš (Březina, Hrbatý), 57. Jankovský (Prokš, Nečas) - 51. Kršek (Filip).

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost měl ve čtvrtek na programu těžký a hlavně důležitý duel na ledě Mladé Boleslavi. O celém osudu utkání rozhodla druhá třetina, ve které padly všechny tři branky. Nejprve poslal v 26. minutě domácí tým do vedení Litera, ale Plameny dokázaly o dvě minuty později díky brance Kukly vyrovnat. Vítěznou branku vstřelil v 34. minutě Pytlík. Ve třetí třetině se Boleslavi vyrovnat již nepodařilo a Plameny tak vybojovaly veledůležité tři body.

BK Mladá Boleslav – SKLH Žďár nad Sázavou 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Litera (Jindra) - 28. Kukla (Pytlík), 34. Pytlík (Kukla, Primožič)

V neděli přijel do Žďáru tým Liberce. Bílí Tygři okupovali třetí místo tabulky a byli jasným favoritem. Plameny se však díky bojovnému výkonu dlouho držely, nicméně po inkasované první brance se hra na několik minut rozpadla, čehož hosté využili. Druhou třetinou rozhodli o svém vítězství, Plameny jen v závěru utkání zaznamenaly čestnou branku.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:0, 0:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 59. Poul (Křehlík) – 28. Šafařovský (Dospěl), 29. Kotyza (Aubrecht), 32. Aubrecht (Adamec, Charvát), 40. Nikolič (Maťátko, Hájek)