V sobotu Plameny přivítají Buldoky

Zveřejněno 16.10.2015 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Řisuty
9., sobota 17.10.2015 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Řisuty ZNS - RIS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po středeční přestávce, pokračuje v sobotu druhá hokejová liga devátým kolem. To přivede na žďárské Bouchalky nevyzpytatelné Buldoky z Řisut. Po třech těžkých zápasech se silnými soupeři, ze kterých nedokázaly Plameny vytěžit ani jediný bod, se nyní utkají s protivníkem, který je papírově žďárskému celku rovnocenný. Podaří se Plamenům zlomit nepříznivou sérii? Odpověď přinese sobotní večer. Jisté však je, že žďárští hokejisté nyní potřebují velkou podporu svých příznivců a tak neváhejte a v sobotu vyrazte na Bouchalky.

HC Řisuty

V loňské sezóně se hokejistům z nejmenší hokejově-ligové obce v republice dařilo během celé základní části držet v klidném středu druholigové tabulky. Na jejím konci to pro Buldoky znamenalo desáté místo a postup do play-off, ve kterém narazili na žďárské Plameny. Osmifinále však pro Řisuty skončilo velmi rychle a s ním celá sezóna. Žďárští hokejisté rozhodli o svém postupu ve třech zápasech po jednoznačných výsledcích (7:2 0:3, 7:0).

Loňská bilance s Buldoky jasně pro Plameny

SKLH byl však stoprocentně úspěšný ve všech zápasech loňské sezóny proti tomuto soupeři. Také v základní části se Plamenům dařilo Buldoky krotit a v listopadu je přehrály na domácím ledě vysoko 8:2. Únorový duel ve Slaném byl již o poznání vyrovnanější a Sobotkova družina si odtud odvezla těsné vítězství 4:5.

Letošní sezóna

V letošním ročníku druholigové soutěže mají Řisuty zatím relativně vyrovnanou bilanci se třemi výhrami, čtyřmi porážkami a jednou remízou s následnou prohrou na nájezdy. Nad jejich síly byly týmy Písku, Kobry, Vrchlabí a Havlíčkova Brodu. Za velkých úspěch lze určitě považovat získaný bod v Táboře, což se až do minulé soboty nikomu jinému nepodařilo.

Hned v prvním kole vyhrály Řisuty na ledě Nymburka, později zdolaly doma Jindřichův Hradec a nejčerstvější bodový přírůstek pochází ze středeční dohrávky druhého kola, ve kterém Buldoci nedali šanci pelhřimovským Medvědům (6:1). Tato výhra posunula Buldoky na desáté místo s těsným jednobodovým náskokem na Žďár, který se naopak propadl na dvanáctou příčku. A tak není o důležitosti nadcházejícího duelu žádných pochyb, bude se hrát tzv. o šest bodů.

Také Buldoci omládli

Zdá se, že letošní sezóna je ve druhé lize ve znamení omlazovacích procedur většiny týmů. Jinak tomu není ani v Řisutech. Trenér Jan Novotný, který po sezóně nahradil Jana Nelibu, se musel vyrovnat s odchodem několika dlouholetých opor Buldoků. Tou největší ztrátou je asi ukončení kariéry Tomáše Landy, ale klub opustili také takoví borci jako Kraus, Vlček, Tomáš nebo Vodička. O jakou ztrátu se jedná, dokresluje fakt, že tito hráči nastříleli téměř polovinu branek svého týmu v minulé sezóně.

To ovšem zdaleka neznamená, že by letošní Buldoci byli nějakými outsidery. Naopak Středočeši posílili mladými, nadějnými hokejisty z prvoligového Kladna a z pražských klubů. Z nich patří k nejvýraznějším posilám například dvacetiletý Vojtěch Šilhavý nebo o čtyři roky starší Martin Čurda. Oba hostují z Kladna a hned se zařadili mezi nejnebezpečnější Buldoky. Další posilou od Rytířů je třiadvacetiletý brankář Jan Ilašenko, který má zkušenosti také z juniorské MHL a rakouské ligy.

Důležité utkání začíná na žďárském zimním stadionu na Bouchalkách v sobotu 17.října v 17:30. V případě, že nebudete moci sledovat tento dramatický duel na vlastní oči, bude připraven tradiční onlajn přenos.

--> 9. kolo - SKLH Žďár nad Sázavou vs. HC Řisuty

Podpořte žďárské Plameny

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Kromě toho zde bude možné zdarma získat kartu Lyoness, která nejen, že držiteli přinese řadu slev a výhod, ale zároveň každým nákupem na tuto kartu finančně podpoří SKLH Žďár nad Sázavou.