Žďárští hokejisté dnes vyráží do Krkonoš. Pro body?

Zveřejněno 10.10.2015 | mk
HC Stadion Vrchlabí SKLH Žďár nad Sázavou
8., sobota 10.10.2015 18:00
HC Stadion Vrchlabí - SKLH Žďár nad Sázavou VRC - ZNS
V R C H L A B Í – Sobotní večer bude patřit již osmému kolu třetí nejvyšší soutěže a to zavede tým žďárských Plamenů do nejvyšších českých hor. Po dvoukolovém bodovém půstu, se Sobotkova skvadra ve Vrchlabí pokusí opět navýšit bodové konto v tabulce.

Výbornou loňskou základní část smazala administrativní blamáž v play-off

Vrchlabští hokejisté zažili vloni velmi zvláštní sezónu s nečekaně hořkým koncem. Po velmi pěkném pátém místě v základní časti, panoval v Krkonoších optimismus, a téměř nikdo nepochyboval, že minimálně postup přes Bílinu do čtvrtfinále play-off nebude pro Stadion žádný problém. Pak teprve měly přijít ty pravé dramatické vyřazovací boje, na které se těšilo celé Vrchlabsko. Ovšem dnes již všeobecně známý případ administrativní chyby, vystavil vrchlabským hokejistům stopku a způsobil obrovský šok v celém městě.

Z této minely se jistě dávno v Krkonoších vzpamatovali, protože v letošní sezóně již opět Stadion válí a vede si velice dobře. Aktuálně mu patří sedmá příčka a dvanáct bodů, tedy o tři více než má na svém kontě desátý Žďár. Navíc má Vrchlabí na rozdíl od většiny soupeřů, odehráno o jedno utkání méně, když si odložilo původně premiérové utkání sezóny - derby s Trutnovem na 21.října.

Vrchlabští rozhodují zápasy v jejich závěru

Z dosavadních šesti odehraných zápasů vyšli Vrchlabští čtyřikrát vítězně. Porážku utrpěli pouze s Táborem a poněkud nečekaně také s Bílinou hned v prvním zápase (že by ještě dozvuky loňského konce sezóny…?). Na druhou stranu, dokázali horalé vyloupit hlavní město, když si z Kobry po famózním finiši, kdy otočili nepříznivý výsledek během posledních dvou minut, odvézt všechny tři body za výhru 5:7. Do nadcházejícího utkání nastoupí domácí Stadion posílen dvěma výhrami v řadě. Ta druhá se zrodila ve středu, kdy na svém ledě porazil Řisuty 4:2 a opět o výhře rozhodli Vrchlabští až v závěru zápasu.

Proti tomu přijíždí Plameny do Krkonoš se dvěma porážkami v zádech, takže to nebudou mít vůbec lehké a domácí jsou v zápase určitě favoritem a fanoušci, kteří jako obvykle v hojném počtu, poženou své borce za dalším vítězstvím, nečekají nic jiného než tři body.. Právě závěry zápasů jsou letos opravdu mimořádně silnou stránkou horalů. Kromě již zmíněných dvou utkání, rozhodli o vítězství v Nymburce v poslední sekundě a s Děčínem v poslední minutě. To by mělo být pro trenéra Sobotku a jeho svěřence výrazným varováním.

Pikantní souboj Žďáráků

Vrchlabský kouč Petr Hlaváč připravil do soutěže skutečně kvalitní tým, který poněkud omladil, ale přitom vsadil na kvalitní hráče s určitými zkušenostmi. Z pohledu žďárských fanoušků je tou nejvýznamnější příchod žďárského odchovance a jednoho z nejlepších obránců nejen Plamenů, ale celé druhé ligy Petra Beneše, který nabídce Stadionu nedokázal odolat a před sezónou vyměnil menší kopce za větší a zamířil z Vysočiny do Krkonoš.

Beneš tak doplní druhého žďárského odchovance v modrobílem dresu Tomáše Bláhu, který zde však působí již řadu let, ještě z dob první ligy. Zápas tak dostane ještě výraznější náboj a bude určitě zajímavé sledovat, jak se dokáží oba borci proti svému mateřskému klubu prosadit.

Pikantní duel začne ve vrchlabské aréně v sobotu 10. října v 17:00. Zápas můžete sledovat buď přímo v místě konání nebo prostřednictvím onlajn přenosu.

--> 8. kolo – HC Stadion Vrchlabí vs SKLH Žďár nad Sázavou