Plameny se pokusí zlomit táborské prokletí

Zveřejněno 02.10.2015 | mk
HC Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
6., sobota 3.10.2015 18:00
HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
T Á B O R – Žďárské „A“ mužstvo čeká v sobotu cesta do Tábora a doplní tak jihočeský víkend. Ovšem u Jordánu čeká Plameny zřejmě nejtěžší zkouška dosavadního průběhu letošní druhé ligy. Tento předpoklad vychází nejen z letošních vynikajících výsledků Kohoutů, jejich postavení v tabulce, ale také z bilance vzájemných zápasů, která hovoří jednoznačně pro Jihočechy.

Loňské úspěšné tažení Kohoutů až před prvoligové dveře

Celou loňskou sezónu potvrzoval Tábor roli jednoho z favoritů. Po základní části patřilo Kohoutům místo na stupních vítězů. S celkovými sedmdesáti získanými body, obsadili třetí místo. To nejdůležitěší však přišlo až v následném vrcholu sezóny. V osmifinále play-off si Jihočeši vcelku snadno poradili s Trutnovem a 3:0 na zápasy postoupili do dalšího kola.

Žďárští fanoušci však mají ještě v živé paměti loňské nervy drásající duely ve čtvrtfinále play-off, které oba soupeře svedlo dohromady. Všechny tři mimořádně vyrovnané zápasy však dotáhli do vítězného konce Táborští a tak se radovali z postupu a Plamenům ukončili sezónu.

V posledním kole vyřazovacích bojů se Jihočeši utkali s pražskou Kobrou a opět to byl velmi dramatický boj až do poslední možné chvíle. Kohouti totiž rozhodli o svém postupu do kvalifikace o 1.ligu, až v posledním pátém zápase a to tak, že až v samostatných nájezdech. V následných bojích o vyšší soutěž, dokázal Tábor porazit Sokolov, ale na postupující Přerov nestačil, tudíž se u Jordánu budou letos opět prohánět druholigoví hokejisté.

Tristní bilance vzájemných zápasů

A tak dostanou Plameny další příležitost přerušit nelichotivou sérii sedmi porážek v řadě. V minulých dvou sezónách totiž Žďárští nedokázali ani v jednom zápase uspět a ze všech sedmi utkání, včetně tří zápasů v play-off, vyšli vítězně hokejisté Tábora. Zajímavostí však je, že všechny tyto zápasy byly herně vyrovnané. V sobotu se tedy Sobotkova družina poosmé pokusí táborské prokletí zlomit.

V nové sezóně se Táboru opět daří

Ovšem nebude to rozhodně nic snadného, protože také v nové sezóně potvrzují Kohouti, že nehodlají ze svého výkonnostního standardu jakkoli ustupovat. V dosavadních pěti zápasech ztratili Táborští pouze jediný bod, který přenechali Řisutům po výhře v prodloužení. Ostatní soupeři jako Děčín, Nymburk, Kobra i Vrchlabí odcházeli z ledu s prázdnou. Tyto výsledky vynesly Kohoutům 14 bodů a druhé místo za zatím stoprocentním Kolínem.

Kvalitní kádr byl ještě posílen

Výborné výsledky v úvodu sezóny ukazují, že táborský trenér Tomáš Matušík má v letošním ročníku k dispozici opět silný kádr. Ten od loňska nedoznal příliš mnoho změn a spíše byl ještě posílen. V ofenzivě stojí za zmínku příchod čtyřiadvacetiletého Marka Vaniše z prvoligových Českých Budějovic nebo o dva roky staršího Stanislava Polodny, který kromě zkušeností z první ligy má na svém kontě i starty v extralize. Z Třince se vrátil teprve devatenáctiletý táborský odchovanec Jiří Severa.

Po roce stráveném v Kolíně se k Jordánu vrátil osmadvacetiletý obránce Michal Klíma. Částečná změna proběhla i v brankovišti, kde nadále zůstává jako stálá opora Tomáš Klestil (26). Ovšem tým opustil Michael Panec, jenž po třech letech v Táboře zamířil do Písku. Místo něj vedení Kohoutů angažovalo jedenadvacetiletého Davida Nováka, který sice v loňské sezóně působil v tehdy ještě extraligové Slávii Praha, ale příliš prostoru zde nedostával.

Právě čerstvá posila Stanislav Polodna je s pěti vstřelenými brankami po pěti zápasech, nejlepším střelcem Kohoutů a druhým nejproduktivnějším hráčem (8 bodů). Stejný počet brankových zásahů má Jan Březina (5+1) a tabulce produktivity vévodí kapitán týmu Jakub Matušík (4+7).

Atraktivní duel začne na táborském stadionu v sobotu 3. října v 18:00. Duel můžete sledovat buď přímo v místě konání nebo prostřednictvím onlajn přenosu.

--> 6. kolo – HC Tábor vs SKLH Žďár nad Sázavou