Derby po 9 letech! Na Bouchalky míří Havlíčkův Brod

Zveřejněno 31.08.2015 | mb, mk
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
Přát. 7, úterý 1.9.2015 18:00 Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – S touhou odčinit čtvrteční prohru s Moravskými Budějovicemi, nastoupí svěřenci Martina Sobotky v úterní podvečer k dalšímu přátelskému utkání. Tentokrát to bude proti Havlíčkovu Brodu, který zamíří na žďárské Bouchalky po dlouhých 9 letech.

Oba týmy mají zatím poněkud rozdílné výsledky v přípravě. Plameny vyhrály pouze dva zápasy ze šesti a to vždy s Břeclaví. V posledním utkání nestačili Žďárští na Žihadla z Moravských Budějovic, kterým zejména kvůli nepovedené třetí třetině podlehli 1:5. Havlíčkův Brod je na tom o hodně lépe. Ze sedmi hraných utkání dokázali pětkrát vyhrát, naposledy doma 4:1 proti Kolínu. Žďár tedy čeká zatím asi nejtěžší soupeř letošní přípravy.

Po loňské neúspěšné sezoně, která znamenala pro Havlíčkův Brod sestup do druhé ligy, přichází pro družinu okolo trenéra Aleše Tottera boj o navrácení do 1.ligy. K tomu by jim měla pomoci největší hvězda havlíčkobrodského týmu Lukáš Endál, který si minulou sezonu řekl svými výkony o zařazení do sestavy extraligových Pardubic. Proto neváhejte a přijďte podpořit Plameny, na které čeká těžký boj s hvězdami nabitým týmem Havlíčkova Brodu.

Oproti předchozím letům však do letošní sezóny vstupují havlíčkobrodští hokejisté pod novým subjektem a se staronovým názvem BK Havlíčkův Brod (bruslařský klub), přičemž Rebel, na který byla hokejová veřejnost zvyklá, se již stal minulostí.

Další přípravné utkání začíná na žďárských Bouchalkách v úterý 1.září v 18:00. Jednotné vstupné na všechna přípravná utkání je 30,- Kč. Před a během dnešního zápasu bude již také možné zakoupit permanentky na novou sezónu.