Plameny nestačily na Žihadla

Zveřejněno 27.08.2015 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Moravské Budějovice
Přát. 6, čtvrtek 27.8.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - Moravské Budějovice ZNS - MBU
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Zelený) – Staněk, Smejkal, Střecha L., Bureš M., Klíma – Kunstmüller, Střecha T., Bureš L., Šimon, Pazourek, Hron, Gregar, Peňáz, Vítek, Štěpánek
Moravské Budějovice: Šťastný (Máj) – Pelikán, Peroutka, Sobotka, Latner, Sechovec, Forman, Randa, Pěška, Krutiš, Havel, Paták, Mikeš, Horký, Vlašín, Salák, Rytnauer, Lupač, Telesz, Trojan
Branky a nahrávky: 22. Vítek (Gregar) – 16. Trojan (Telesz, Sechovec), 32. Paták, 44. Lupač (Horký), 48. Vlašín (Pěška), 60. Trojan (Vlašín). Rozhodčí: Homola - Zídek, Klouda. Vyloučení: 4:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Čtvrteční podvečer se na Bouchalkách nesl ve znamení šestého přípravného zápasu žďárských Plamenů. Utkání bylo dlouho dobu velmi vyrovnané, ale domácí si třetí vítězství v přípravě neodnesli. Naopak Žihadla nadělili Plamenům pět "píchnutí".

Reportáž

Již od prvního vhazování bylo utkání velice vyrovnané, nicméně hned ve třetí minutě dostaly Plameny výhodu přesilové hry, v níž musel Šťastný několikrát zasahovat, ale hostujícího brankáře domácí nepřekonali. Krátce na to přišla pro domácí další nabídka skórovat, když byl vyloučen Peška. Přesilová hra se Plamenům vůbec nevydařila.

V polovině první třetiny se však více dostávali ke slovu hosté. Nejprve trefil tyčku Slámovy branky Mikeš a poté se dostal do úniku Horký, ale na domácího brankáře nevyzrál. To vše v desáté minutě prvního dějství.

Nevyužitých šancí však hosté nemuseli litovat. V šestnácté minutě byl vyloučen Smejkal a v přesilové hře se ve skrumáži před Slámou nejlépe zorientovat Jan Trojan, který dostal kotouč do sítě – 0:1.

Ačkoliv domácí doslova zaspali začátek třetiny a byli tak potrestáni dvouminutovým trestem za pozdní příchod na led, podařilo se jim vyrovnat. V oslabení vybojoval perfektně kotouč ve středním pásmu Martin Gregar, který najel s kotoučem do pásma a chytrou přihrávkou našel mezi kruhy volného Davida Vítka, který prostřelil Šťastného mezi betony – 1:1. Žďárští mohli být ještě veselejší, jelikož vracející se Pazourek z trestné lavice dostal kotouč do úniku, nicméně střelou mezi betony neuspěl.

V průběhu druhé třetiny byl vyloučen dvakrát Štěpánek, nicméně Žihadla ani jednu početní výhodu nevyužila. Vedení si však vzala zpět v 32. minutě, kdy se hosté dostali do přečíslení, které pohotově zakončil Lukáš Paták - 1:2.

Třetí třetina patřila jednoznačně hostům. Hned v čase 43:56 prostřelil Slámu Marek Lupač - 1:3. Následně měl dobrou šanci Pěška, nicméně Slámu překonal až v 48. minutě Michal Vlašín po souhře právě s Ondřejem Pěškou – 1:4. Mizérii domácích zpečetil čtyři vteřiny před koncem Jan Trojan, který zakončoval před bezmocným Slámou do odkryté klece.

Fotogalerie