Na Bouchalky dnes přiletí „revoluční“ Žihadla

Zveřejněno 27.08.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V úterý se Plamenům podařilo přerušit nepříznivou sérii přípravných zápasů a podruhé porazily Břeclav. Dnes však čeká Sobotkovu družinu zřejmě těžší kalibr. K dalšímu přípravnému zápasu dorazí do Žďáru Moravské Budějovice, které během letní přestávky vyhlásily Velkou žihadlovou revoluci.

Foto: HC Moravské Budějovice 2005

V úterý Plameny vyhrály druhý zápas v přípravě a opět proti Břeclavi. Tentokrát Žďárští zdolali Lvy na jejich ledě 1:4. Dva góly si připsal Martin Gregar, po jednom přidali David Vítek a nováček v týmu junior David Pazourek, jehož trefa byla zároveň vítěznou. Zásadní podíl na výhře měl však brankář Robin Blažíček, jenž svými bravurními zákroky likvidoval i ty největší šance Jihomoravanů, nedosáhl pouze na dorážku Fuska do odkryté brány.

Od začátku léta, kdy v Moravských Budějovicích vyhlásili Velkou žihadlovou revoluci, chodí z jihu Vysočiny pravidelné informace o nových, více či méně, zvučných posilách. Mezi ty největší se dá určitě zařadit dlouholetá opora Dukly Jihlava Ladislav Rytnauer nebo juniorský mistr světa a nejproduktivnější hráč prvoligové Třebíče v loňském play-off Lukáš Havel.

Trenér Jiří Rech tak staví u Rokytné takřka nový tým. Revolucí však neprochází jen kádr Žihadel, ale celý image klubu. Pro novou sezónu bylo představeno nové logo klubu, nové dresy, nové internetové stránky a další marketingové taháky.

Ovšem moravskobudějovický klub čeká ještě jedna významná změna. Pro letošní sezónu byl HC Moravské Budějovice 2005 zařazen do skupiny Východ, která bude pro Žihadla velkou novinkou a velkou neznámou, neboť s naprostou většinou tamních soupeřů, nikdy síly neměřila. Z toho důvodu bude také dnešní zápas zřejmě jedinou příležitostí, kdy na Bouchalkách „nová“ Žihadla v této sezóně vidět. Jedinou další možností by byla případná kvalifikace o 1.ligu.

Přes všechny posily a změny však zatím budějovičtí hokejisté v přípravě neprokazují nějak oslnivé výsledky. Jejich bilance je shodná s tou žďárskou. Tři porážky (Havlíčkův Brod – 5:6, Technika Brno 1:6 a 1:0) a dvě výhry (Břeclav 2:1, Jindřichův Hradec 0:7). Je však obecně známo, že výsledky přípravných zápasů nelze nějak přeceňovat, ostatně proto se také jmenují „přípravné“. Proto si počkejme na hodnocení letních revolučních kroku vedení Žihadel až na samotný průběh soutěžní sezóny.

Další přípravné utkání začíná na žďárských Bouchalkách ve čtvrtek 13.srpna v 18:00. Jednotné vstupné na všechna přípravná utkání je 30,- Kč. Před a během dnešního zápasu bude již také možné zakoupit permanentky na novou sezónu.