Plameny míří do Břeclavi

Zveřejněno 25.08.2015 | mk
HC Lvi Břeclav SKLH Žďár nad Sázavou
Přát. 5, úterý 25.8.2015 18:00
HC Lvi Břeclav - SKLH Žďár nad Sázavou BRE - ZNS
B Ř E C L A V – Hokejisty SKLH čeká dnes další předsezónní prověrka. V odvetě prvního zápasu sezóny se v Břeclavi od 18 hodin utkají s místními Lvy.

Ilustrační foto: René Rámiš

Plamenům se v letošní přípravě příliš nedaří. Jediný zápas, který zatím dokázali dotáhnout do vítězného konce, byl právě ten první, kdy na Bouchalkách porazily svého dnešního soupeře 4:3. Následovala domácí prohra s Pelhřimovem 4:6 a debakl v Kolíně 6:0.

Zatím poslední utkání, které Žďárští absolvovali, zůstalo nedohráno. Když se v Pelhřimově ve 41. minutě vážně zranil domácí Tomáš Plachý, dohodli se soupeři na ukončení zápasu za stavu 4:3 pro Lední Medvědy.

Pravdou však je, že většinu zápasů odehrály Plameny ve výrazně oslabené sestavě, což se jistě na výsledcích také podepsalo. K dnešnímu utkání v Břeclavi by již měl mít trenér Sobotka k dispozici o něco silnější kádr. Z hlavních opor budou chybět „pouze“ Pleva, Kaňka a brankář Sláma. Mezi tyče se tedy na jihu Moravy postaví Blažíček.

Ani Lvům se však v letošní přípravě do nedávna moc nedařilo a prohráli první čtyři přípravné zápasy (Trnava 8:1, Žďár 4:3, Technika 4:3sn, Mor.Budějovice 2:1). Ovšem všechna tato čtyři utkání odehráli Břeclavští na ledě soupeře.

Minulý týden vyjeli Lvi poprvé k zápasu na vlastní led a hned to bylo znát. Dokázali totiž porazit dva slovenské prvoligové celky (Senica 5:2, Trnava 3:1). Celkově mají Jihomoravané odehráno již šest přípravných zápasů, zatímco hokejisté z Vysočiny (necelé) čtyři, takže větší rozehranost je na straně soupeře.

Utkání začíná na zimním stadionu v Břeclavi v úterý 25.srpna v 18:00. Jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím onlajn přenosu.