Je Vám horko? Přijďte se zchladit na zimák. Plameny dnes sehrají první přípravný zápas

Zveřejněno 11.08.2015 | ok, mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Lvi Břeclav
Přát.1, úterý 11.8.2015 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Lvi Břeclav ZNS - BRE
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Hokejisté žďárského SKLH minulou středu vstoupili do závěrečné fáze přípravy na novou sezónu a poprvé vyjeli na led stadionu na Bouchalkách. V rámci této přípravy je čeká celkem devět přípravných utkání. První z nich sehrají již dnes v 18:00, kdy ve Žďáře přivítají účastníka východní skupiny 2.ligy Břeclav.

Ilustrační foto: René Rámiš

Hráči žďárských Plamenů doslova vydřeli a vypotili první tréninky na ledě, který díky přetrvávajícímu tropickému počasí není příliš kvalitní. Přesto již dnes sehrají první z devítidílné série přípravných utkání, které mají za cíl vyladit tým na další ročník třetí nejvyšší soutěže, která vypukne 12. září.

O nominaci do týmu, který bude bojovat o ligové body, se bude ucházet celkem 25 hráčů širšího kádru. Na ledě se připravuje také bývalý kapitán Plamenů Jiří Plachý, který po skončení minulé sezóny oznámil konec kariéry. To sice platí, ale „Plášek“ se s hokejem nerad loučí a tak chodí trénovat a v týmu bude plnit podobnou roli, jako má od loňska Tomáš Doležal, tedy bude připraven naskočit v případě nouze. Michal Kaňka, se jako obvykle připravuje doma v Benešově a k týmu se připojí až v závěrečné fázi přípravy.

HC Lvi Břeclav býval před jeho přesunem do východní skupiny tradiční soupeř, nicméně v posledních ročnících se s ním Plameny utkávají pouze v přípravných zápasech. Dnes tomu nebude výjimkou, Břeclav je žďárským první soupeřem v nové sezóně. HC Lvi Břeclav, vloni obsadil ve skupině Východ osmé místo a ve čtvrtfinále play-off vypadl s později postoupivším Přerovem 3:0 na zápasy.

V loňském přípravném období prohráli Žďárští se Lvy na domácím ledě po samostatných nájezdech - 3:4sn. Na břeclavském zimním stadionu se však Plamenům podařilo zvítězit - 3:2. Jihomoravané mají za sebou již první test, který včera absolvovali ve slovenské Trnavě. Sedmý celek loňské slovenské první ligy potvrdil roli favorita a zvítězil přesvědčivě 8:1 (2:0, 4:1, 2:0). Lvy povede na lavičce žďárský odchovanec Radek Haman v roli asistenta trenéra.

Širší kádr SKLH Žďár nad Sázavou

Brankáři: Sláma, Blažíček, Zelený
Obránci: Pleva, Střecha L., Staněk, Hron P., Smejkal, Kolda, Vítek M., Čejka, (Doležal)
Útočníci: Štěpánek, Kaňka, Krupka, Kunstmüller, Gregar, Střecha T., Vítek D., Zídek, Bureš, Šimon, Peňáz, Pazourek, Hron J., Havel, (Plachý)

Premiérové utkání letošní sezóny začíná na žďárských Bouchalkách v úterý 11.srpna v 18:00. Jednotné vstupné na všechna přípravná utkání je 30,- Kč.