Zasedala Valná hromada SKLH

Zveřejněno 24.06.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Na včerejším zasedání valné hromady, byla zvolena téměř staronová správní rada klubu a odhlasována transformace občanského sdružení na spolek.

Valná hromada občanského sdružení Sportovní klub ledního hokeje Žďár nad Sázavou naznačila, že členové sdružení jsou se současným stavem sdružení, činností klubu a prací stávajícího vedení spokojení. Na schůzi nejvyššího orgánu dorazilo totiž pouze 14 členů.

V první části předneslo vedení SKLH zprávu o činnosti a zprávu o hospodaření, z čehož vyplynulo, že přestože se klub trvale potýká s nedostatkem financí, bránící dalšímu rozvoji, je na druhou stranu klub v tuto chvíli ekonomicky stabilizovaný bez výraznějších dlouhodobých závazků. Určitým problémem bude ohlášené výrazné navýšení odměn rozhodčích od nové sezóny, které nepříjemně zasáhne do rozpočtu. Finančně je činnost klubu plně zajištěna do konce kalendářního roku a druhá část sezóny bude záviset opět na výši podpory města.

Dalším bodem byla volba nové správní rady, která doznala pouze dvou změn a tak současné vedení bude pokračovat v dosavadní práci v takřka staronovém týmu. Petru Krmáškovou a Bohumila Trávníka, kteří již v činnosti nechtěli pokračovat, nahradili Ladislav Bárta a Petr Rozmarýn.

Nově zvolená správní rada SKLH Žďár nad Sázavou:
Miloslav Šimon, Martin Sobotka, Martin Krásný, Renata Staňková, Mgr. Oldřich Pól, JUDr. Miloš Jirman, Ing. Petr Stoček, Bc. Ladislav Bárta, Jan Černý, Petr Rozmarýn

V souvislosti s novým občanským zákoníkem odsouhlasila valná hromada pověření správní rady k provedení transformace občanského sdružení na spolek, které musí ze zákona proběhnout do 1.1.2016.

Na závěr jednání proběhla diskuse. Mimo jiné zde bylo upozorněno na problematické hygienické podmínky (absence resp. velká vzdálenost toalet, umývárny a sprch) u šatny přípravky.