Žďárské Plamínky zažehly Moravu

Zveřejněno 26.03.2015 | jk
V Y Š K O V - Velkého úspěchu dosáhla o uplynulém víkendu přípravka SKLH Žďár nad Sázavou na mezinárodním turnaji GRAND PRIX 2015 ve Vyškově, určeném pro ročníky 2007 a mladší.

Mladí hokejisté bojovali ve dvou skupinách po osmi týmech, ze kterých pouze vítězové mohli bojovat o umístění na medailových pozicích. V pátek Žďárští úspěšně zdolali mužstva HC Zubr Přerov 14:3, slovenský celek HO Hamikovo 9:2 a v posledním zápase remizovali s HC Uherské Hradiště 3:3. V sobotních ranních hodinách se utkali s domácím celkem MBK Vyškov, který nakonec porazili 7:4. Další vítězné utkání sehráli s týmem HC Slezan Opava 10:2 a ve večerních hodinách si pohráli s týmem HC Olomouc B 25:0.

To už kluci začínali pomýšlet na medailové pozice, ale věděli, že musí z nedělního ranního zápasu s HK Krnov vzejít vítězně. To se jim po dramatickém průběhu zápasu podařilo s výsledkem 8:4 a to je posunulo do superfinále o první místo s týmem výběru hokejových talentů Select 49 Team. Kvalita soupeře byla vysoká, ale i přesto Plamínky odehrály velice vyrovnaný hokejový mač, ve kterém nakonec podlehly 2:4 a tento výsledek je odsunul na krásné konečné 2. místo v tomto prestižním turnaji.

Mladé Plameny se turnaje zúčastnily pod vedením trenéra Vojtěcha Šíra v této sestavě:
Novák Dominik – Macek Vít, Lédl Matyáš, Plíšek Jonáš, Jaroš Jakub – Chromý Dominik, Kratochvíl Josef, Bačkovský Martin, Slavíček Matyáš

Nejužitečnějším hráčem týmu byl vyhlášen brankář Dominik Novák.
Nejlepším útočníkem turnaje byl trenéry ostatních týmů vyhlášen Vít Macek.

Celkové pořadí:

1. Select 49 Team
2. SKLH Žďár nad Sázavou
3. HC Oceláři Třinec
4. HK Krnov
5. HC Slezan Opava
6. HC Olomouc A
7. MBK Vyškov
8. KAC Klagenfurt
9. HC Uherské Hradiště
10. HC Slovan Bratislava
11. HC Orlová
12. HC Zubr Přerov
13. HO Hamikovo
14. HC Kometa Brno
15. LHK Jestřábi Prostějov
16. HC Olomouc B