Dnes to vypukne. Plameny míří na táborské kolbiště

Zveřejněno 11.03.2015 | mk
HC Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
CF1, středa 11.3.2015 18:00
HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
T Á B O R – Hokejisté SKLH Žďár nad Sázavou v těchto chvílích vyráží na jih Čech k prvnímu utkání čtvrtfinálové série, kterou dnes večer rozehrají v Táboře. Diváky čeká atraktivní duel a Sobotkovu družinu velmi těžký soupeř.

Po středečním postupu vyjezdili svěřenci kouče Sobotky únavu po osmifinále (a následné oslavě) na čtvrtečním tréninku. V pátek a sobotu si užili volno a od neděle se Plachého parta již pilně připravuje na čtvrtfinále, které bude rozehráno dnes v 18 hodin na táborském zimním stadionu.

Plné tribuny místní hokejové arény poženou Kohouty na steč a Žďárští budou moci pomýšlet na úspěch jen se stoprocentním výkonem. Toho si je samozřejmě dobře vědom i trenér Plamenů Martin Sobotka: „Ani jednou jsme Tábor neporazili, respektive dokonce neuhráli ani bod a to nejen v letošní sezóně, ale ani v té loňské. Je to třetí tým dlouhodobé soutěže a mají výhodu domácího prostředí, takže to všechno hovoří ve prospěch soupeře. Každopádně se ale pokusíme jim to co nejvíce znepříjemnit, je to play-off a tam se může stát všechno. Pokud budeme hrát zodpovědně, plnit taktické pokyny, vyvarujeme se zbytečných chyb a bude při nás stát štěstí, tak nejsme bez šance.“

Sobotkova družina má před sebou velkou výzvu. Žďárští hokejisté od návratu do 2.ligy v roce 2008 nikdy nechyběli v závěrečných vyřazovacích bojích. Zatím se jim však ještě nikdy nepodařilo přejít přes výše postaveného soupeře. Tábor je další příležitostí přepsat tyto nedávné dějiny žďárského hokeje. První krok k tomu mohou reprezentanti města na Sázavě udělat již dnes večer u Jordánu.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou

Brankáři: Sláma, Peška
Obránci: Staněk, Beneš, Pleva, Pilný, Smejkal, Kolda, Vítek M.
Útočníci: Kunstmüller, Vítek D., Kaňka, Krupka, Gregar, Padělek, Plachý, Štěpánek, Bureš, Zídek

Předpokládaná sestava HC Tábor

Brankáři: Klestil, Panec
Obránci: Černý, Havran, Kanov, Heršálek, Dvořák, Hájek
Útočníci: Kellner, Seidl, Mařík, Matušík, Krätzer, Kolomý, Boháč, Březina, Šimák, Pechánek, Kratochvíl

Čtvrtfinále play-off:

HC Baník Sokolov - HC Draci Bílina
HC Kobra Praha - HC Děčín
HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou
SC Kolín - HC Vlci Jablonec nad Nisou

Zahajovací utkání čtvrtfinále play-off začíná na zimním stadionu v Táboře ve středu 11.března v 18:00. Duel můžete sledovat buď přímo v místě konání nebo prostřednictvím onlajn přenosu.