Čtvrtfinále s táborskými Kohouty slibuje velkou hokejovou podívanou

Zveřejněno 07.03.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Jen dva dny od středečního postupu, čekali žďárští hokejisté na jméno svého čtvrtfinálového soupeře. Po pátečních večerních zápasech a především po překvapivém zvratu v sérii mezi Vrchlabí a Bílinou, který se však neodehrál na Bílinském stadionu, ale na pražské Harfě, se stal protivníkem hokejistů SKLH v dalším kole vyřazovacích bojů HC Tábor.

Foto: René Rámiš

Čekání na soupeře s překvapivým rozuzlením

Po středečním postupu, sice Sobotkova družina neznala svého soupeře pro čtvrtfinále, ale víceméně se očekávalo, že se ve středu vydá do hlavního města bojovat s jedovatou Kobrou. V úvahu ještě přicházely další dvě varianty s Táborem a s Kolínem. O všem měly rozhodnout páteční, případně nedělní zápasy v sériích mezi Vrchlabím a Bílinou, a mezi Jabloncem a Pelhřimovem.

Jenomže ve Vrchlabí se dopustili fatální chyby, když do dvou zápasů s Bílinou postavili mladého (19) útočníka Radka Krska, jenž neměl odehraný potřebný počet utkání a nesplňoval tím podmínky pro start v play-off. Ještě více musí tato minela v Krkonoších všechny mrzet vzhledem k tomu, že nešlo o nějakého klíčového hráče, který by rozhodoval zápasy a ani v jednom případě se vůbec nezapsal do statistik utkání. Sportovně technická komise ČSLH nemohla konat jinak, než obě inkriminovaná utkání kontumovat ve prospěch Bíliny, která tak vyhrála sérii 3:0 na zápasy a postoupila do čtvrtfinále.

V dalších ze dvou sérií, které ještě nebyly rozhodnuté, potvrdili vynikající povánoční formu hokejisté Děčína, když výhrou 1:3 dokonali obrat série z 0:1 na 3:1 a zajistili si postup přes Nymburk. Žďárské fanoušky však nejvíce zajímalo střetnutí v Pelhřimově, který ve středu odvrátil první mečbol Jablonce, avšak druhý již Vlci proměnili a po výhře 2:3 se radovali z postupu. A právě výsledek této série rozhodnul o tom, že se Plameny v dalším kole utkají s Táborem a nikoli s Kolínem.

Těžký, ale atraktivní soupeř

Osud tím žďárským fanouškům připravil mimořádně atraktivní čtvrtfinále play-off, které ještě tento hokejový svátek umocní a posune na vyšší úroveň. Podle většiny názorů přinese tato série nejen vysoce kvalitní hokejovou podívanou, ale také výbornou kulisu a skvělou atmosféru na tribunách.

Dlouhodobě vysoké návštěvy na obou stadionech budou nyní ještě posílené o statut play-off a lze předpokládat, že to bude divácky nejsledovanější čtvrtfinálová série. Relativně krátká dojezdová vzdálenost umožní určitě také početné výjezdy fanoušků na soupeřův stadion. Nadstandardní vzájemné vztahy mezi oběma fankluby navíc naznačují, že místo nějakých nevraživostí či potyček, budeme svědky férového akustického souboje hlasivek (a dalších nástrojů) v hledišti.

První ohlasy na soupeře

Na to, jak jsou se čtvrtfinálovým soupeřem spokojeni, jsme se tentokrát zeptali jak ve žďárském hokejovém klubu, tak mezi fanoušky obou stran. A odpovědi lze shrnout do několika bodů: silný soupeř, výborná atmosféra, kvalitní hokej, krátká vzdálenost…

Miloslav Šimon (manažer SKLH Žďár nad Sázavou):

Miloslav Šimon
"Já jsem určitě rád, že na nás vyšel Tábor. Nemyslím, že by to snad byl snazší soupeř než Kobra, ale zase to beru spíš po té ekonomické stránce a hlavně pro diváky i hráče. Jednak je to zase o něco blíž než do Prahy, ale hlavně je to atraktivní soupeř pro diváky. S Táborem bývají kvalitní zápasy a v play-off se to ještě umocní. No a můžeme očekávat parádní atmosféru v hledišti, jaká tu letos ještě nebyla. Obě města tím hokejem žijou a budou plné stadiony. Navíc tím, že to není tak daleko, tak určitě pojede hodně lidí i na stadion soupeře, takže tam bude ten pravý hokejový náboj. To navíc určitě vyburcuje hokejisty k maximálním výkonům a diváci uvidí skutečný vrchol sezóny."

Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

Martin Sobotka
"Tábor je určitě favorit a nesmírně těžký soupeř, ale to by byla i Kobra nebo Kolín, takže tady už není z čeho vybírat. Ani jednou jsme Tábor neporazili, respektive dokonce neuhráli ani bod a to nejen v letošní sezóně, ale ani v té loňské. Je to třetí tým dlouhodobé soutěže a mají výhodu domácího prostředí v prvním a v případném pátém rozhodujícím zápase, takže to všechno hovoří ve prospěch soupeře. Každopádně se ale pokusíme jim to co nejvíce znepříjemnit, je to play-off a tam se může stát všechno. Pokud budeme hrát zodpovědně, plnit taktické pokyny, vyvarujeme se zbytečných chyb a bude při nás stát štěstí, tak určitě nejsme bez šance a věřím, že Tábor alespoň pořádně potrápíme. Každopádně to ale bude skvělé pro diváky. Myslím si, že uvidí hodně kvalitní hokej a všechny zápasy budou mít parádní kulisu."

Jiří Plachý (kapitán SKLH Žďár nad Sázavou):

Jiří Plachý
"Podle vývoje jsme čekali, že to bude Kobra, takže nás to překvapilo. Těžko říct, kdo by nám víc seděl. Oba jsou to velmi kvalitní soupeři, se kterými jsme toho letos moc neuhráli. Nakonec jsme ale rádi za Tábor, alespoň pokud hovořím za sebe. Tam bude alespoň hokejová kulisa a výborná atmosféra. V Táboře lidi chodí a teď na play-off tam bude určitě plno, takže to bude mít úplně jiný náboj. Je to rozhodně lepší než na Kobře, kam přijde pár diváků a to není moc dobré prostředí pro hokej a taky se pak jinak hraje. Takže si myslím, že se diváci mají na co těšit a věřím, že i ve Žďáře jich přijde zase hodně a pomůžou nám proti opravdu těžkému soupeři."

Michal Ostrejš (FanKlub SKLH Žďár nad Sázavou):
"My máme s klukama z Tábora vynikající vztahy, jsou to kamarádi, potkáváme se, dáme pivo, pokecáme atd. Na play-off s Táborem jsme se moc těšili a věřili jsme, že to letos vyjde. Čekali jsme to sice spíš až v semifinále, ale je to už teď a je to paráda. Určitě si to všichni moc užijeme a celá ta série bude ještě o to zajímavější. Rozhodně do Tábora budeme chtít s fanklubem jet a uspořádat výjezd pro žďárské fanoušky a podpořit naše kluky. Už jsme o tom mluvili a začneme to připravovat."

Pavel z horního kotle (FanKlub HC Tábor):
"Na tohle čtvrtfinále se hodně těším, protože to budou kvalitní zápasy a můžeme se těšit na parádní hokej. Navíc to bude mít výbornou kulisu, jak ze strany Tábora, tak ze strany Žďáru. Doufám, že ve středu přijede ze Žďáru co nejvíce lidí a my snad v pátek naplníme autobus. Je obecně známo, že mezi našimi fankluby panuje dobrá atmosféra, takže se celkově určitě máme na co těšit."

Balů z dolního kotle (FanKlub HC Tábor):
"Každý se na to těší. Play-off je vrchol sezóny a atmosféra mezi Žďárem a Táborem byla vždycky skvělá. Samozřejmě k tomu patří takové to hecování a štengrování, ale bez žádných problémů. Se Žďárem jsou navíc vždycky i hokejově výborné zápasy, takže se těšíme…"

Program čtvrtfinále play-off 2.ligy

1. zápas HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou > středa 11.3.2015 18:00
2. zápas SKLH Žďár nad Sázavou - HC Tábor > pátek 13.3.2015 18:00
3. zápas HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou.> neděle 15.3.2015 18:00
případný 4. zápas SKLH Žďár nad Sázavou. - HC Tábor > úterý 17.3.2015 18:00
případný 5. zápas HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou > čtvrtek 19.3.2015 18:00