Udělají Plameny ve středu poslední krok k postupu?

Zveřejněno 03.03.2015 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Řisuty
OF3, středa 4.3.2015 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Řisuty ZNS - RIS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po pondělní výhře na ledě Řisut, mají žďárští hokejisté tři mečboly. Již ve středu si v případě vítězství mohou zajistit postup do čtvrtfinále. Výhodou by jim mělo být domácí prostředí a tradiční bouřlivá hokejová atmosféra.

Po pondělních druhých zápasech osmifinále play-off 2.ligy, zůstaly jen dvě série nerozhodné. Domácího prostředí dokázaly využít v Děčíně a vítězstvím 4:2 srovnali krok s Nymburkem. Dařilo se také Bílině, která vrátila Vrchlabí první porážku i s úroky (5:2). Ve zbývajících šesti sérií může být ve středu rozhodnuto, protože papíroví favorité mají na svých hokejkách mečbol.

Nejvíce se na něj nadřel Tábor, který v Trutnově zvítězil až v prodloužení (2:3p). Po překvapivém sobotním dramatu v Kolíně, již nenechali Kozlové nic náhodě a v Moravských Budějovicích smázli Žihadla 0:5. Stejným výsledkem jako Žďár v Řisutech, zvítězil Sokolov v Klášterci (0:3).

Roli jasného favorita potvrdila také pražská Kobra, která u Vajgaru vyhrála 3:6. Pelhřimov, stejně jako v prvním zápase, dlouho držel proti Jablonci naději remízovým stavem, o který však zvou přišel dvěma brankami v závěrečné části zápasu (3:5).

Hokejisté SKLH dokázali vyhrát i druhý zápas a budou chtít ve středu sérii úspěšně ukončit. Důležité bude nic nepodcenit a k zápasu nastoupit znovu s plným nasazením. Toho si je samozřejmě trenér Martin Sobotka dobře vědomý: „Ve středu k tomu musíme přistoupit zodpovědně, jít do toho na sto procent. Jedině tak bychom mohli doma ve středu už sérii ukončit. Věřím, že nám zase pomůžou výborní fanoušci a vytvoří nám opět skvělou atmosféru.“

Hosté přijedou na Bouchalky s jednou velkou výhodou. Nemají už co ztratit a budou moci hrát v úplném klidu a pokusit se vrátit sérii ještě jednou do středních Čech. Naopak domácí budou pod určitým tlakem a všeobecným očekáváním postupu. Na druhou stranu jim určitě pomohou setřást nervozitu žďárští fanoušci, kteří opět vytvoří parádní atmosféru a vyburcují Plameny k maximálnímu výkonu.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou

Brankáři: Sláma, Peška
Obránci: Staněk, Beneš, Pleva, Smejkal, Pilný, Kolda, Vítek M., Doležal
Útočníci: Kunstmüller, Vítek D., Kaňka, Krupka, Gregar, Padělek, Plachý, Štěpánek, Bureš

Třetí utkání osmifinále play-off začíná na žďárských Bouchalkách ve středu 4.března v 18:00. Pro ty, kteří nebudou moci sledovat tento souboj přímo na stadionu, bude připraven obvyklý onlajn přenos.

Stav osmifinále play-off:

HC Baník Sokolov – HC Klášterec nad Ohří 2:0 (4:2, 3:0)
HC Kobra Praha – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 2:0 (4:1, 6:3)
HC Tábor – HC Trutnov 2:0 (7:1, 3:2p)
SC Kolín – HC Moravské Budějovice 2005 2:0 (6:4, 5:0)
HC Stadion Vrchlabí – HC Draci Bílina 1:1 (3:2, 2:5)
HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Lední Medvědi Pelhřimov 2:0 (4:2, 5:3)
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Řisuty 2:0 (7:2, 3:0)
NED Hockey Nymburk - HC Děčín 1:1 (5:1, 2:4)