Diváci si užili nejen sportovní zážitek

Zveřejněno 01.03.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Diváci, kterých se sešlo v sobotu na Bouchalkách více než tisíc, určitě svého rozhodnutí nelitovali a užili si zápas play-off se vším všudy. Hokejový zážitek z parádního zápasu a skvělého výsledku Plamenů (7:2), byl umocněn působivým slavnostním zahájením a velmi dobrý pocit mohou mít příznivci SKLH z toho, že pomohli dobré věci.

Foto: Jiří Bárta, MAFRA

FOTOGALERIE

VEČER PRO PETRA KRÁBKA

Vedení SKLH Žďár nad Sázavou se rozhodlo věnovat úvodní utkání letošního play-off 2.ligy vážně nemocnému Petru Krábkovi. Během zápasu klub uspořádal sbírku, jejíž výtěžek měl přispět k podpoře jeho nákladné léčby a rehabilitace. Celková vybraná částka však předčila i ta nejoptimističtější očekávání.

STEP
Petr Krábek

Žďárští hokejoví fanoušci se ukázali v tom nejlepším světle a dokázali, že jim nepříznivý osud mladého Žďáráka není vůbec lhostejný. „Mám z toho obrovskou radost a ta překonala i radost z toho vítězství. Chtěl bych tímto všem divákům, kteří takto pomohli, upřímně moc poděkovat, protože jsme to opravdu nečekali,“ neskrýval radost a dojetí generální manažer SKLH Miloslav Šimon.

Do sbírky se však nezapojili jen diváci, ale ještě před zápasem jako první vhodil do kasičky velmi tučný obnos kapitán „A“ mužstva Plamenů Jiří Plachý, na který se složila celá kabina včetně realizačního týmu. „Hrozně mě tím kluci potěšili, můžu říct, že jsem byl šokován. Nechci říkat konkrétní částku kolik to bylo, ale kluci mi udělali velkou radost a ukázali, že jsou sice na ledě tvrďáci, ale srdce mají na pravém místě,“ líčil radostné okamžiky první muž žďárského hokeje.

Pochopitelně ani vedení klubu nezůstalo stranou a díky tomu byla celková částka zarovnána na konečných 24 tisíc korun. Symbolický šek si z rukou manažera SKLH Miloslava Šimona převzal Petr na ledové ploše před začátkem třetí třetiny za mohutného potlesku tribun žďárského stadionu.

STEP
Tamara Pecková

Nešlo však jen o peníze. Petr Krábek si navíc užil parádní večer, kterých při neustálých procedurách, cvičeních a rehabilitacích asi nezažije mnoho. Kromě hlavní role při slavnostním zahájení, kdy diváci skandovali jeho jméno, dostal od klubu dres kapitána Plachého s podpisy všech hráčů a další upomínkové suvenýry SKLH. Celé utkání pak pozorně sledoval z parádního místa, kde měl spoustu soubojů a krásných hokejových akcí jako na dlani.

Po zápase se zúčastnil na ledě závěrečné děkovačky s hokejisty a následně navštívil i kabinu Plamenů, kde s nimi oslavil vítězství a osobně jim poděkoval. Největší odměnou pro vedení klubu, byla upřímná Petrova radost při loučení, jeho rozzářené oči i slzy dojetí, při jeho odjezdu ze stadionu. Přitom jeho návštěva utkání nebyla vůbec jednoduchá, protože v současné době absolvuje léčebný pobyt v Klimkovicích na Ostravsku, takže musel v sobotu vážit dlouhou a náročnou cestu do Žďáru a v neděli se opět vracel nazpět.

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ

Již potřetí v řadě začínaly Plameny play-off na domácím ledě a tak vedení klubu připravilo návštěvníkům prvního zápasu vrcholu sezóny, opět atraktivní zahajovací show. Slavnostním zahájením provedla diváky populární moderátorka Českého rozhlasu Tamara Pecková, která kromě již zmíněného Petra Krábka, přivítala na ledě dalšího význačného hosta, kterým byl žďárský rodák a špičkový operní zpěvák Jakub Pustina.

STEP
Jakub Pustina

Ten dokreslil slavnostní atmosféru působivou „vítěznou“ árií z Pucciniho opery Turandot, kterou zpíval například Luciano Pavaroti na fotbalovém mistrovsví světa v Itálii. A jak se později ukázalo, tak árie na oslavu vítězství přinesla žďárským barvám štěstí. Poté následoval ohromující nástup hráčů na ledové kolbiště za doprovodu ohňových a světelných efektů. Tamara Pecková následně divákům představila jmenovitě všechny aktéry startujícího osmifinále.

Státní hymna v podání Jakuba Pustiny pak byla strhujícím vyvrcholením celého ceremoniálu. Ještě než se hokejisté pustili do prvních ostrých bojů, vhodil Petr Krábek slavnostní buly mezi hokejky kapitánů obou mužstev. Celou zahajovací show provázely světelné, laserové, kouřové a ohňové efekty, o které se postarala firma STEP Petra Stejskala.

PODĚKOVÁNÍ

Vedení SKLH Žďár nad Sázavou upřímně děkuje Tamaře Peckové, Jakubu Pustinovi, firmě STEP a Petru Stejskalovi, Zdeňku Vítkovi a pracovníkům zimního stadionu, bez jejichž nezištné pomoci, bychom nemohli žďárským divákům tento zážitek nabídnout. DĚKUJEME!!!

.

STEP